Deportivo Liceo - Barça: Sotscampions de la Supercopa d'Espanya (3-2)

El Deportivo Liceo s'ha imposat al conjunt blaugrana en un partit en que el Barça ha generat més ocasions però que s'ha decidit pel grau d'efectivitat dels rivals en les faltes directes

El Barça d'hoquei no s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Espanya després de caure davant el Deportivo Liceo en una final apassionant que s'ha decidit en els últims minuts i que ha estat marcada per l'encert del Liceo en les faltes directes.

Primera part d'alt nivell

Aconseguint el bitllet per a la gran final després de remuntar en una segona part màgica davant el Noia, el Barça buscava el 130è títol de la seva història sota l'atenta mirada del President Joan Laporta. A diferència de la semifinal, aquesta vegada el Barça sí que ha començat amb bon peu i ja al minut 10 s'ha avançat al marcador gràcies a un gran gol d'Helder Nunes, que en jugada individual ha marxat d'Àlex Rodríguez i ha superat al porter Carles Grau amb una gran definició.

Ha pogut ampliar diferències i anotar-se el doblet particular Helder Nunes amb un penal que el porter del Liceo ha aconseguit aturar, i al minut 20 la oportunitat franca ha estat per Jordi Adroher, que no ha perdonat i ha posat un empat a 1 que no s'ha mogut en la resta del primer temps.

Es repeteix la història

El guió de la primera meitat s'ha duplicat i l'Ateneu ha viscut una reedició del que havia passat en el primer temps. Després del descans, de nou el Barça s'ha posat per davant, aquest cop gràcies a un xut llunyà de Pau Bargalló. A vuit minuts del final, el propi Pau ha vist la targeta blava després d'una falta sobre Benedetto i Jordi Adroher ha posat el 2-2 després d'una nova falta directa executada a la perfecció.

Ha tingut el Barça una oportunitat per tornar-se a avançar un minut després, però la jugada entre Helder Nunes i Nil Roca ha estat interceptada per Carles Grau. Amb els dos equips a una acumulativa de la falta directa i amb el temps a punt d'esgotar-se, el Liceo ha estat el primer en cometre una infracció i ha propiciat una nova opció per trencar la igualada, però Pau no ha pogut transformar la jugada en gol.

A només tres minuts pel final, el Barça ha comès la 15ª falta i ha enviat al Liceo al llançament directe, on un Jordi Adroher impecable ha batut per tercera vegada a Aitor Egurrola i s'ha coronat com l'heroi d'una final que ha significat la tercera Supercopa d'Espanya de la història del club gallec.

Deportivo Liceo, 3
Barça, 2

Deportivo Liceo: Carles Grau, Àlex Rodríguez, Jordi Adroher (3), Roberto Di Benedetto, César Carballeira -cinc inicial-. Maxi Oruste, Marc Grau i Jordi Burgaya.
Barça: Aitor Egurrola, Ignacio Alabart, Matias Pascual, Pau Bargalló, Joao Rodrigues -cinc inicial-. Nil Roca, Sergi Llorca i Helder Nunes (1).

Gols: 0-1, Helder Nunes (min. 10); 1-1, Adroher (min. 20); 1-2, Bargalló (min. 32); 2-2, Adroher (min. 42); 3-2, Adroher (min. 47).

Àrbitres: Miguel Díaz i Jonathan Sánchez. Blava a Pau Bargalló i a Àlex Rodríguez. Faltes: 11-17.