Ronald Koeman:

Ronald Koeman: "Vull ser l'entrenador del Barça durant molts anys"

L'entrenador del Barça Ronald Koeman ha analitzat l'actualitat blaugrana en entrevistes concedides als diaris SPORT, Mundo Deportivo i l'Esportiu

L’entrenador del FC Barcelona Ronald Koeman ha concedit entrevistes a SPORT, Mundo Deportivo i l’Esportiu, els principals diaris esportius catalans, i ha parlat sobre la situació del Club i els moments que ha viscut des que va arribar al Barça ja fa més d'un any.

El tècnic holandès ha repassat temes d'actualitat i ha mostrat la seva il·lusió per renovar i "seguir com entrenador del Barça durant molts anys". Koeman s'ha definit com "un home de Club que sempre vol ajudar i buscar fórmules per millorar l'equip sense comprometre el bé de l'entitat" i ha recordat que "el futur immediat és enorme". "Espero poder entrenar els joves que tenim d'aquí a tres, quatre o cinc anys", ha comentat. 

"Amb tota la plantilla disponible podem fer coses molt importants, tenim un bon equip"

RONALD KOEMAN

A més, Koeman s'ha mostrat ambiciós i il·lusionat de cara a la temporada que tot just comença: "L'objectiu sempre ha de ser guanyar títols. Tenim molts jugadors lesionats i quan tornin donaran un plus de qualitat: Ansu, Coutinho, Dembélé, Agüero... amb tota la plantilla disponible podem fer coses molt importants, tenim un bon equip".

A banda d'aquestes declaracions, el tècnic blaugrana ha fet un repàs d'altres temes i noms propis que copen l'actualitat blaugrana. Els repassen:

La marxa de Leo Messi

"Vaig quedar molt fotut. Aquesta és la paraula. Suposo que com qualsevol culer. Tota la planificació de la temporada estava feta comptant amb ell. Lògicament jo he seguit de molt a prop el tema del fair-play i les negociacions, però com admirador d’un jugador com ell sempre vaig tenir l’esperança que acabaria la seva carrera aquí. Ha estat un desenllaç dolent en tots els sentits. No només va marxar Messi, va marxar un símbol d’aquest Club".

La situació actual

"Cal saber passar pàgina de perdre el millor jugador del món, Leo Messi, dels lesionats, dels problemes econòmics... Llavors ho converteixo en un repte i això em motiva més encara. El més important és la passió i l'amor que sento pel Barça i per la meva feina. La balança és positiva".

El suport de president Laporta

"Vaig escoltar les seves declaracions i em van semblar perfectes. Si hi ha dubtes per part del Club sobre el seu entrenador anem malament, perquè llavors a l'entrenador, des de fora, no se’l veu fort ni recolzat. Jo sí em sento un entrenador molt fort mentalment. M'és igual el que pugui passar en el futur, estic molt tranquil en aquest aspecte. No obstant això, agraeixo el suport públic que em va donar Laporta el dilluns, perquè fins a aquest moment molta gent tenia dubtes. Ara crec que ha quedat tot molt clar".

mini_2021-09-06 ENTRENO 07

L'arribada de Luuk de Jong

"Sempre m’ha sorprès que el Barça no tingués un jugador com el Luuk a la plantilla. És diferent a altres atacants que tenim. És més referència, va molt bé per dalt i et pot canviar un partit”.

"Des de principis d’agost he estat en contacte amb ell. Volia un davanter diferent i vaig pensar en ell perquè el conec molt bé. Estic molt content amb el seu fitxatge".

Sobre l'adaptació de Memphis

"No tinc dubtes que Memphis marcarà una època aquí. Té quelcom essencial per triomfar al Barça: personalitat i caràcter. He treballat dos anys amb ell a la selecció dels Països Baixos, ha arribat amb molta energia i ja ha demostrat que té qualitat per jugar en aquest equip".

"No tinc dubtes que Memphis marcarà una època aquí. Té quelcom essencial per triomfar al Barça: personalitat i caràcter"

RONALD KOEMAN

Sobre Ansu Fati

"Portar el '10' és important, algú havia d'assumir aquest rol i crec que el Club encerta en donar-li aquest número a Ansu. És una persona de la casa, amb molt talent. Tinc ganes que estigui del tot recuperat per tornar a veure la samarreta amb el dorsal '10' al camp i marcant gols. Tinc moltes il·lusions posades en ell, el conec molt bé i sé què ens pot aportar.

Sobre el Cruyffisme

"Sóc molt Cruyffista, molt partidari d'aquest estil, però a vegades també s'ha de ser realista en alguns partits. Cruyff sempre ha intentat dominar el joc, com vull fer jo. Com deia ell, és millor tenir la pilota que córrer darrere seu. Però també hem de valorar que a nosaltres el sistema de tres centrals ens va donar moltíssims punts la temporada passada. Si vols jugar amb extrems i no tens extrems, t’has d’adaptar. Però és clar que la nostra idea ha de ser aquesta: atacar, pressionar a dalt, tenir la pilota... Soc partidari de tots aquests conceptes".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut