Laporta:

Laporta: "Koeman té tot el nostre respecte i confiança perquè treballi el més a gust possible"

El president del FC Barcelona va repassar l'actualitat del FC Barcelona al programa 'Onze' de TV3

Aquest dilluns a la nit, el president del FC Barcelona Joan Laporta va ser entrevistat al programa 'Onze', de TV3. Laporta, en una extensa entrevista, va repassar l'actualitat del Club i va parlar dels noms propis més destacats. Entre ells, el de Ronald Koeman, del que va comentar que "té tot el nostre respecte i el suport perquè treballi el més a gust possible i puguem tornar a divertir-nos a Can Barça". A més, va afegir que "tenim confiança en què les coses sortiran bé" i que, tot i que no s'han posat terminis, "hem d'explorar la possibilitat de la renovació".

A banda dels noms propis, com el de Koeman però també el d'Ansu Fati, Messi, Piqué o Luuk de Jong, el president Laporta també va parlar de la situació econòmica del Club. Va comentar que "el Barça ja millora i les dades així ho indiquen" i va destacar l’esforç dels capitans per ajudar el Barça en aquesta delicada situació. "Tenim uns herois a Can Barça que són el Gerard Piqué, el Sergio Busquets, el Jordi Alba i ara acabarem també amb el Sergi Roberto. Els hi vull agrair a ells i als seus representants el que han fet, que és admirable i no crec que ho faci ningú. Ho han fet pel barcelonisme i això demostra que estan compromesos amb el Club, els socis i els aficionats".

Sobre aquest tema, Laporta també va voler agrair l'esforç fet per part de tots els departaments del Barça "que han treballat de valent" per poder reduir la massa salarial del 110% al 80%. "Ha estat una rebaixa important, que no ha estat fàcil. Vull felicitar el Departament de futbol, encapçalat pel Mateu Alemany, i el nostre CEO, el Ferran Reverter, perquè han fet un esforç molt gran en aquest estiu tan complicat".

A més, aquestes van ser les altres declaracions més destacades de Joan Laporta.

La recuperació d'Ansu Fati

"Ha estat un valent. Ha acceptat el '10', que no el volia ningú. L'únic que va dir és que l'acceptava amb la condició que els capitans li permetessin".

"No hem posat a la venta a Ansu Fati. Sí que he sentit que ens han ofert cent milions per ell d'un club anglès, però nosaltres comptem amb ell". 

La no renovació de Messi

"Hi havia un preacord amb Messi, fins i tot ens vam donar les mans. Primer vam intentar fer dues temporades pagades en 5 anys, però LaLiga no ens ho va acceptar. Després ho vam reconduir a un contracte de 5 anys, que semblava que sí que entraria, però finalment el 5 d'agost ens diuen que hem de firmar el contracte de CVC si volem fer aquesta operació".

"Estàvem compungits, ja que no és la situació que desitjàvem. Vaig veure el seu debut i va ser una sensació estranya, veure'l amb una altra samarreta. No m'agrada pensar que aquesta temporada no el tindrem aquí, que és rival i que ens hi podem enfrontar. Però el Leo Messi serà sempre del Barça".

La marxa de Griezmann

"Potser tots esperàvem més d'ell, però ho ha donat tot. Li he enviat un missatge desitjant-li que li vagi tot molt bé. Mai li he vist una actitud que pugui ser criticable. A la Copa de l'any passat va ser molt important per guanyar-la. Segurament podia haver sortit millor, però ha viscut circumstàncies molt complicades. És un gran jugador, però crec que en el nostre sistema no encaixava". 

L'arribada de Luuk de Jong

"Luuk de Jong és un davanter diferent, però en el Dream Team teníem a Julio Salinas. Avui, precisament parlant amb el Jordi Cruyff, dèiem que el Johan tenia solucions que sortien de la seva filosofia. El Luuk és un golejador que va bé de cap i crec que pot sortir bé. Estic il·lusionat".

Sobre Àlex Collado

"És un noi extraordinari i té un talent especial, com el Riqui Puig. El vam voler cedir al Bruges, perquè semblava que no era el seu moment, i es va acomiadar a l'estada a Alemanya. Però a l'últim moment van voler fer una opció de compra obligatòria que el jugador no va acceptar, perquè vol triomfar al Barça. Ara és complicat que tingui fitxa del primer equip, però el volem, l'estimem i té una història personal molt maca. Una opció seria cedir-lo a un club d'algun mercat que segueixi obert, com el de Rússia o Turquia, però sempre en l'òrbita del Barça".

Sobre la Due Diligence

"Hi ha errors, irregularitats, situacions presumptament delictives. Des del Club estem fent investigacions internes per veure si s'han de depurar responsabilitats. Actuarem amb la màxima transparència i estem en el procés".

"Aquesta temporada s'han hagut de prendre decisions massa condicionades per l'economia".

La Superlliga

"És un tema que està viu. Defensem la Superlliga pels interessos dels clubs que estem patint una situació molt complicada. En els tribunals ho hem guanyat tot. La UEFA no pot fer cap pressió per evitar que la Superlliga avanci. Totes les pressions fetes a clubs anglesos en el seu dia han quedat invalidades. De fet, hi ha clubs que ens diuen que seguim endavant perquè els hi convé".

"Menys als clubs-estat, ens convé a tots. El format de competició serà molt atractiu, la lliga més atractiva del món. S'ha de millorar la meritocràcia i estem en procés. La Superlliga, per sí mateixa, és un òrgan que treballa i que està activa".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut