Baxi Manresa - Barça: Derrota blaugrana a la final de la Lliga Catalana (81-70)
Ofert per

Baxi Manresa - Barça: Derrota blaugrana a la final de la Lliga Catalana (81-70)

El Barça de bàsquet no ha pogut aixecar el primer títol de la temporada i ha caigut davant el Baxi Manresa a la final de la Lliga Catalana

El Barça de bàsquet afrontava avui el primer títol de la temporada i no ha pogut aixecar la Lliga Catalana després de caure derrotats davant el Baxi Manresa en una final vibrant que els manresans s'han endut per una diferència d'onze punts (81-70).

La igualtat és la nota predominant

A diferència de les semifinals, Barça i Manresa han demostrat que el partit no seria fàcil per a cap dels dos equips i han estat igualats en joc i resultat des de l'inici. Exhibint un intercanvi de cops constant, el Barça s'ha situat per davant en el marcador, arribant a una màxima diferència de 10 punts a l'equador del segon quart (30-20)

Abans d'arribar a la fi del segon acte, els blaugranes han perdut efectivitat en els llançaments de triples i han acceptat el duel físic que proposava el conjunt local. Les tècniques senyalades a Jasikevicius i a Mirotic per protestar han permès que els manresans escursessin diferències i fins i tot es posessin per davant a 1:10 de la mitja part. Finalment, el resultat al descans ha estat de 36-37, amb els blaugranes perdent part de la renda aconseguida i situant-se per davant amb una diferència mínima. 

El darrer quart decideix el títol

La mitja part no ha servit per veure un partit diferent i la dinàmica ha estat la mateixa en el tercer període. Calathes ha estat l'encarregat de mantenir dins del partit a un Barça erràtic en el llançament, però el Manresa ha detectat les debilitats del conjunt blaugrana i ha cregut en les seves opcions. Ja en el minut 24 els locals han tornat a prendre la davantera d'un marcador que ha viscut canvis constants.

Arribats a l'últim quart, el Baxi Manresa ha castigat al conjunt de Jasikevicius exhibint el rebot ofensiu com la seva gran arma. Amb un grau d'encert anotador molt alt, Bako i Sima han exercit de líders i han permès que el Baxi Manresa aixequi la Lliga Catalana 22 anys després. En els minuts finals, el Barça ha inentat l'impossible i el Manresa ha aprofitat per eixamplar la distància en el marcador, que ha acabat mostrant una diferència d'onze punts.

La Supercopa ja espera

No hi ha temps per lamentacions, doncs l'equip de Jasikevicius tindrà una nova oportunitat d'aixecar el primer títol de la temporada el proper cap de setmana amb la disputa de la Supercopa d'Espanya. Les semifinals es disputaran el dissabte dia 11 davant el Valencia Basket.

Fitxa del partit:

Baxi Manresa, 81
Barça, 70

Baxi Manresa: Pérez (1), Thomasson (14), Valtonen (3), Maye (2) i Bako (18) -cinc inicial-, Francisco (13), Guillem Jou (11), Dani Garcia (2), Moneke (1), Steinbergs (0), Martínez (1) i Sima (15).

Barça: Calathes (13), Abrines (0), Higgins (4), Badji (0) i Mirotic (10) -cinc inicial- Davies (8), Martinez (1), Smits (14), Hayes-Davis (6), Laprovittola (3), Kuric (9) i Jokubaitis (2). 

Parcials: 16-21 / 20-16 / 17-19 / 28-14

Àrbitres: Perea, Padrós i Oyón.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut