D'Orlando a Arizona passant per Katsushika

D'Orlando a Arizona passant per Katsushika

El japonès Ryunosuke Kobayashi accedeix a la Residency Academy després de passar per Orlando i Katsushika

Amb tan sols 14 anys, el japonès Ryunosuke Kobayashi ha esdevingut un dels nous esportistes de la Barça Residency Academy. La seva arribada a l’escola residencial que el FC Barcelona té a Casa Grande (Arizona) ha estat molt especial, després del pas previ per dues Barça Academy en dos països diferents, les d’Orlando (Estats Units) i Katsushika (Japó), una clara mostra de la fàcil adaptació de l’estil de joc Barça arreu del món amb la metodologia i els valors aplicats a la Barça Escola.

La família de Kobayashi, originària de Saitama (Japó), es va traslladar per motius laborals a Orlando quan Ryu tenia només vuit anys. Després d’haver passat per la pedrera de l’Orlando City SC, el seu somni de vestir els colors del FC Barcelona es va fer realitat quan al juny del 2019 es van celebrar les primeres proves de selecció d’esportistes a la nova Barça Academy Orlando, que acabava d’obrir a la ciutat on residia. La seva gran qualitat el va fer jugar durant aquestes dues temporades en equips amb jugadors un any més grans que ell.

Al març del 2020, amb l’arribada de la pandèmia, la família Kobayashi va haver de tornar al Japó durant uns quants mesos. Durant aquella època, les autoritats nipones sí que permetien practicar esport a l’aire lliure mentre la propagació del coronavirus estigués controlada. Això va facilitar que Ryu pogués continuar gaudint del futbol a la Barça Academy Katsushika amb el mateix sistema de joc que ja estava seguint a Orlando, cosa que no li va representar cap dificultat a l’hora d’adaptar-se als seus nous companys.

El gran interès de Ryu per convertir-se en un jugador professional o gaudir d’una beca universitària als Estats Units el va fer lluitar de valent per poder formar part de les proves de selecció de la Barça Residency Academy d’Arizona, que van celebrar-se un cop acabada la temporada passada, després del seu retorn a Orlando.

Dels prop de 90 aspirants de la desena de Barça Academy que el FC Barcelona té repartides pels Estats Units, el centrecampista finalment va aconseguir ser un dels 15 seleccionats per formar part dels equips federats de l’acadèmia residència. De tots ells, Ryu era l’únic representant de la Barça Academy Orlando, sumat a nou esportistes de la Barça Academy PRO New York, dos de la Barça Academy Northern Virginia i de la Barça Academy Austin i un més de la Barça Academy Nashville. 

De mica en mica Ryu va complint somnis dins el món del futbol, tot i que encara n’hi falta un de molt especial: poder venir a Barcelona. El jove nipó havia estat seleccionat per la Barça Academy Orlando per jugar la Barça Academy World Cup 2020, juntament amb 2.000 esportistes de totes les escoles de futbol que el FC Barcelona té repartides pel món, però que no es va poder celebrar arran de la pandèmia; altrament hauria jugat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on s’entrenen els seus ídols, i hauria visitat per primer cop el Camp Nou. Cada cop està més a prop d’aconseguir-ho.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut