Llestos per a l'inici de la Lliga

El FC Barcelona va posar punt i final a la pretemporada després de guanyar a la Juventus en el Gamper i amb un balanç de quatre victòries i una derrota

La pretemporada del FC Barcelona ha arribat a la seva fi. La temporada s'iniciarà de manera oficial el proper diumenge amb el partit que el Barça disputarà davant la Reial Societat en motiu de la primera jornada lliguera al Camp Nou.

Finalitzada la pretemporada, és el moment de fer balanç. Els homes de Ronald Koeman van iniciar la preparació amb dos partits contra equips catalans a l'Estadi Johan Cruyff. Després, l'equip va volar cap a Alemanya, on va disputar un partit, i d'allà van anar a Salzburg, on van encaixar la única derrota de la pretemporada. L'Estadi Johan Cruyff va tornar a ser escenari de l'última prova de la pretemporada, el Gamper davant la Juventus.

Nàstic i Girona, saldats amb nota

El Gimnàstic de Tarragona va ser el primer rival de la pretemporada. El primer test va tenir un protagonista indiscutible: Rey Manaj. El jugador del Barça B, que va sortir per disputar la segona part, va obrir la llauna al minut 60 i va completar un hat-trick en el dia del seu debut amb el primer equip blaugrana en un partit que va acabar amb un resultat de 4 a 0.

El debut a l'Estadi Johan Cruyff també va servir per veure en acció a joves formats a La Masia que mai havien debutat amb el primer equip. Fins a 12 homes van gaudir de la seva primera oportunitat en aquest partit: Balde, Yusuf Demir, Jordi Escobar, Peque Polo, Comas, Ramos Mingo, Gavi, Matheus Pereira, Igor Gomes, R. Manaj, M. N’diaye i Mortimer.

En el segon amistós, el Girona va ser el rival i de nou l'amistós va tenir un nom que va brillar amb llum pròpia. Memphis Depay, presentat pocs dies abans, va fer el seu debut pocs minuts abans del descans i va meravellar a tothom amb el seu atreviment i desequilibri, aconseguint el gol que sentenciava el partit (3-1). En aquest partit, Nico Gónzalez, que no va estar disponible pel primer duel de pretemporada, va poder debutar.

Viatges a Alemanya i Àustria

La segona fase de la pretemporada blaugrana, ja amb el gruix del primer equip entrenant després de les competicions internacions i les vacances, va ser lluny de Barcelona i va comptar amb dues parades: Alemanya, primer, i Àustria, després.

Concentrats a Baden-Württemberg i entrenant a les instal·lacions del SV Aesen, els homes de Ronald Koeman es van instal·lar a la regió alemanya per dur a terme el gruix de la seva preparació amb vàries jornades de sessions dobles. L'únic amistós disputat a Alemanya va ser davant l'Stuttgart, equip que el Barça va superar per 3 a 0 en un bon partit amb Memphis, Demir i Riqui Puig com a golejadors.

Després d'aquest tercer amistós, el Barça es va traslladar a Salzburg amb un ple de victòries. Allà es va veure les cares amb el RB Salzburg, amb una plantilla molt més rodada, i va encaixar la seva primera i única derrota al perdre per 2 a 1.

El Gamper, la cirereta del pastís

Tornats a Barcelona, el Trofeu Joan Gamper es presentava com la última prova abans de l'arribada de la competició oficial. En front, un rival d'entitat com la Juventus no va poder assaltar l'Estadi Johan Cruyff en un partit que el Barça va guanyar per 3 a 0, amb Memphis, Braithwaite i Riqui Puig veient porteria.

FCB JUVENTUS MAS 08-08-21 HIGHLIGHTS
10’ Highlights. FC Barcelona - Juventus (Gamper 2021)

D'aquesta manera, el Barça ha culminat la pretemporada amb quatre victòries i una derrota en els cinc amistosos que ha disputat, anotant 14 gols i només encaixant-ne tres.

Dest, el futbolista més utilitzat

Sergiño Dest lidera la classificació dels jugadors als que Koeman ha donat més minuts (347'), seguit per Neto (315') i per un soprenent Memphis (307') que va debutar en el segon partit de preparació. El propi Dest, a més, és el jugador que més passes ha completat, amb 276. Per la seva banda, Rey Manaj s'ha quedat amb el premi honorífic de ser el màxim golejador de la pretemporada, sumant al hat-trick del primer partit un nou gol anotat contra el Girona. Griezmann ha estat el màxim assistent (2).