Elx FC – FC Barcelona Femení: Golejada per iniciar la pretemporada (17-0)

Les blaugrana s’imposen clarament en l’estrena de Jonatan Giráldez a la banqueta en el primer test de pretemporada

En el seu primer partit de la nova temporada, Jonatan Giráldez s’ha estrenat a la banqueta culer amb una golejada davant l’Elx (17-0), un equip que tot just ha pujat a la Segona Divisió del futbol femení estatal i que també completava els seus primers entrenaments de pretemporada.

Primers minuts de rodatge

Des de l’inici del partit, com era de preveure, el control de la pilota ha estat blaugrana. Els dos primers xuts del FC Barcelona Femení, entre pals, han estat de Jenni Hermoso en els minuts 5 i 7, però ha estat la seva companya Claudia Pina, en el minut 8, qui ha encetat el marcador (1-0). En el minut 10 Alexia Putellas, pocs metres per sobre del mig camp, ha vist avançada la portera de l’Elche CF i ha completat una vaselina perfecta, que ha representat el 2-0

Els gols han continuat arribant: un gol des de fora de l’àrea de Julia Bartel significava el 3 a 0 i el primer gol de la jugadora de la base amb el primer equip i el segon i el tercer gol de Claudia Pina, en els minuts 18 i 21, eren el quart i el cinquè gols blaugrana. El sisè gol ha estat obra de l’Ana Crnogorcevic. Una falta magistralment executada per Alexia Putellas s’ha estavellat al pal i el rebuig l’ha aprofitat la suïssa per marcar.

En el minut 32 i aprofitant la pausa d’hidratació, Jonatan Giráldez ha fet debutar amb el primer equip la portera Meritxell Muñoz, en substitució de Sandra Paños. El setè gol ha estat obra d’Alexia Putellas, que des de dins l’àrea petita, ha enviat la pilota al fons de la xarxa en el minut 39.

Amplien la golejada

A l’inici de la segona part Giráldez ha fet diversos canvis. Fins a vuit jugadores han entrat a la gespa del Pinatar Arena, i només han repetit la portera Meritxell Muñoz i les defenses Mapi León i Marta Torrejón. El Barça Femení ha mantingut la intensitat i Bruna Vilamala ha firmat un gran gol, des de fora de l’àrea en el minut 52 (8-0).

Dins de la rotació que aplicava Giráldez, en el minut 60 Gemma Font ha substituït la seva companya Meritxell Muñoz. I el 9è gol ha arribat després d’una combinació excel·lent entre Mariona, Aitana i Graham, on la noruega ha marcat el seu primer gol d’aquesta temporada, en el minut 65. El desè gol arribava de cap i obra d’Aitana Bonmatí, que rematava, de manera impecable, una centrada de Melani Serrano. En el minut 70!

Ari Mingueza feia l’onzè gol. L’allau de joc blaugrana feia que Bruna Vilamala, novament, marqués el 12 a 0 en el minut 73. En el minut 77 arribava el gol de Mariona Caldentey, marca de la casa, amb una gran definició amb un xut creuat (13-0). Melanie Serrano s’afegia a la faceta anotadora blaugrana i feia el gol 14 del FC Barcelona Femení, en el minut 82 de partit. El hat-trick de Bruna Vilamala s’executava en el minut 85. Els gols número 15 i el 16 han estat obra de María Molina i Mariona ha tancat el marcador (17-0, minut 89). I així finalitzava el primer partit amistós del FC Barcelona Femení 2021/22 amb molat feina acumulada i sensacions molt bones.

Fitxa del partit

FC Barcelona Femení, 17
Elx FC, 0

FC Barcelona Femení: Paños (Meritxell Muñoz, min 32, Gemm Font, min 61) , Jana (Maria Molina, min 45), María León (Patri, min 70), Pina (Melanie, min 45), Marta (Jana, min 70), Bartel (Ari Mingueza, min 45), Ornella (Aitana, min 45), Patri (Graham Hansen, min 45), Crnogorcevic Bruna, min 45), J. Hermoso (María Pérez, min 45) i Alexia (Mariona, min 45)

Elx FC: Cerdá, Arce, García, Mendia, López, Pérez, Menéndez, Bernabéu, Rizo, Herrero i Jarillo

Gols: 1-0, Cluadia Pina (min 9); 2-0, Alexia (min 11); 3-0, Bartel (min 15); 4-0, Claudia Pina (min 19); 5-0, Claudia Pina (min 22); 6-0, Ana Crnogorcevic (min 28); 7-0, Alexia (min 40); 8-0, Bruna Vilamala (min 53); 9-0, Caroline Graham Hansen (min 65); 10-0, Aitana (min 70); 11-0, Mingueza (min 71); 12-0, Bruna Vilamala (min 74); 13-0, Mariona (min 78); 14-0, Melanie (min 82); 15-0, Bruna Vilamala (min 84); 16-0, Maria Molina (min 88); 17-0, Mariona 17-0 (min 90)

Àrbitre: Moreno Muñoz