Es compleixen 18 anys de la presentació de Ronaldinho

Es compleixen 18 anys de la presentació de Ronaldinho

El 21 de juliol de 2003 el somriure es va instaurar al Camp Nou amb l'arribada de l'astre brasiler

El 21 de juliol de 2003 un etern somriure va aterrar el Camp Nou. Ronaldo de Assís Moreira ‘Ronaldinho’ va ser presentat com a nou jugador blaugrana davant 25.000 aficionats. Un dia i un futbolista encerclats amb lletres d'or en la història del FC Barcelona, i que cal recordar. Perquè el 10 va meravellar des del primer dia amb el seu joc imaginatiu i va dibuixar una infinitat d'alegries a la parròquia barcelonista. 


"Sento una de les emocions més grans de la meva vida", va exterioritzar amb un somriure Ronaldinho el dia de la seva presentació. Acompanyat de l'eufòria de 25.000 aficionats, amb el 10 a l'esquena, el brasiler va exhibir la seva qualitat amb els seus primers tocs de pilota a l'Estadi. La pilota semblava hipnotitzada pel crac de Porto Alegre. Els malabarismes que va realitzar solament estan a l'abast d'uns pocs escollits. 

"Ronaldinho arriba per donar-li al Barça els millors anys de la seva vida esportiva", va explicar el president del FC Barcelona, Joan Laporta. Dues figures que han tornat a coincidir a Tel Aviv per a l'històric Clàssic disputat entre el Barça Legends i el Reial Madrid Leyendas. Però tornem a aquell 21 de juliol de 2003, ja que el màxim dirigent barcelonista va encertar les paraules. 

L'alegria que va donar 18 anys enrere en la seva presentació va continuar sobre el terreny de joc. I durant les cinc temporades que va vestir de blaugrana. I és que aquell llunyà 21 de juliol de 2003 va ser ‘Quan el Barça va recuperar el somriure’. Una frase que resumeix l'aterratge de l'estrella a l'Entitat, i que dona títol al documental que va realitzar Barça TV que analitza l’arribada de Ronaldinho. 

 

Títols i gols per al record

Amb Ronaldinho com a principal icona sobre la gespa del Barça de Frank Rijkaard, el barcelonisme va viure moments inoblidables. Guardats en l'imaginari culer i en les vitrines del Museu. Les 94 dianes de l'astre brasiler van venir acompanyades de dues Lligues consecutives (2004/05 i 2005/06) i d'una Lliga de Campions (París, 2005/06). 

 

Però també de dies que perduren en la memòria blaugrana. Com l'ovació que va rebre a l’estadi Santiago Bernabéu després de fer dos grans gols en la victòria per 0-3 davant el Reial Madrid, el 19 de novembre del 2005. El seu millor gol amb l'elàstica blaugrana segons l'opinió dels culers.

 

Sens dubte que sempre val la pena recordar l'arribada d'una llegenda com Ronaldinho al FC Barcelona. Un somriure que tal dia com avui va aterrar al Camp Nou. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut