Espanya guanya Suïssa i ja està a les semifinals

La selecció espanyola ha necessitat d'una tanda de penals d'infart per vèncer a Suïssa i classificar-se per les semifinals de l'Eurocopa. Jordi Alba, golejador.

La selecció espanyola ha vençut a Suïssa en una tanda de de penals no apte per a cardíacs i ha aconseguit el bitllet per les semifinals de l'Eurocopa. Del partit entre Itàlia i Bèlgica sortirà el rival per la ronda prèvia a la final.

Jordi Alba ha retornat a la titularitat, mentre que Pedri i Sergio Busquets no s'han mogut de l'onze que va superar a Croàcia als vuitens de final. Èric Garcia no ha participat en el xoc.

El partit, disputat a Sant Petersburg, ha començat de cara per la selecció que dirigeix Luis Enrique. Un xut del blaugrana Jordi Alba en el minut 8 s'ha colat a la xarxa de la porteria Suïssa després que la pilota fos desviada per un defensa rival. D'aquesta manera, Espanya ha marxat a la mitja part amb un 0-1 que deixava les semifinals més a prop.

En la segona part, però, la dinàmica ha canviat i Espanya ha deixat de tenir el control del partit, mentre que Suïssa ha buscat el gol amb insistència i no ha parat fins a trobar recompensa. Xherdan Shaqiri, després de rebre una passada de Freuler, ha estat l'encarregat de situar l'empat al marcador. Un nou canvi de guió ha tingut lloc en el minut 77, quan el propi Freuler ha vist la targeta vermella i ha deixat a la selecció Suïssa amb un jugador menys. Tot i així, la igualada s'ha mantingut i el partit ha necessitat d'una pròrroga.

Durant els 30 minuts extres la selecció espanyola, amb superioritat numèrica, ha buscat el gol de totes les maneres possibles i ha disfrutat d'innumerables ocasions, però el porter Sommer s'ha exhibit i no ha permès que l'empat es trenqués. La tanda de penals ja esperava.

Amb el record dels llançaments de penal de l'Eurocopa 2008 encara present, Espanya ha encarat una tanda decisiva per buscar unes semifinals que es resisteixen des de fa gairebé una dècada. Després de sis penals, ambdues seleccions comptaven amb un gol i dues errades. Finalment, el gol de Mikel Oyarzábal ha servit perquè la selecció española superés a Suïssa i ja estigui a les semifinals de l'Eurocopa.