Lluís Cortés comunica la decisió de deixar l’equip

Lluís Cortés comunica la decisió de deixar l’equip

L’entrenador tanca una etapa de dos anys i mig al capdavant del Barça Femení després “d’una temporada de moltíssim desgast tant físic com emocional” i per “falta d’energia”

Lluís Cortés ha comunicat la seva decisió de deixar el Barça Femení després del partit que ha disputat contra l’Eibar. L’entrenador de les dues últimes temporades i mitja ha explicat la seva “meditada” conclusió en un vídeo enregistrat pels mitjans del club que a continuació reproduïm:


“Han estat dos anys i mig com a primer entrenador i són quatre anys amb el mateix grup i he pres aquesta decisió després d’aconseguir un any ple d’èxits. Quan vaig agafar aquest equip, a nivell intern als meus amics i a algunes jugadores i a membres de l’staff, els hi vaig dir que no deixaria de ser entrenador fins que aquest equip no guanyés la Champions i ho hem aconseguit. No només això, hem aconseguit enllaçar dues temporades històriques, amb una temporada marcada pel covid i la present arrossegant les conseqüències de la pandèmia”.

“Ha estat un període molt bonic per a mi, en el que hem viscut coses molt emotives amb aquest grup de gent. Aconseguir aquest primer triplet ens ha fet estar super contents, però també ha estat una temporada molt dura. Vam començar a entrenar el 10 de juliol i han estat fins avui 353 dies de molt de treball, esforços, convivència... amb tots els condicionants pel covid. I crec que això ha fet que hagi estat una temporada de moltíssim desgast per a tots, tant físic com emocional”.

“Ara mateix em sento amb molt poca energia per seguir liderant aquest equip. El millor del món necessita un entrenador capacitat per arrossegar, contagiar i transmetre força al grup i jo ara mateix em sento que no puc. Ha estat un any de molt desgast i, la veritat i l’únic motiu, és el temps: ho desgasta tot. El que necessita aquest grup per seguir guanyant i competint són diferents canvis i tinc claríssim que un d’ells és que faci una passa al costat i que posi el club i l’equip per davant de tot”.

"Ha estat un període molt bonic per a mi, però ara mateix em sento amb molt poca energia per seguir liderant aquest equip. És una decisió meditada"

LLUÍS CORTÉS



“És una decisió meditada. Des del dia següent de guanyar la Champions que li dono voltes. Tenia clar que no volia comunicar res fins a acabar la temporada per no canviar cap dinàmica que pogués destorbar una temporada històrica. Volia arribar fins a l’últim dia intentant guanyar tots els partits i l’equip no es descentrés. Sé que esperar fins a l’últim dia ha tingut conseqüències, de preguntes a jugadores, membres d’staff i de club, quan ells no tenien la resposta. Només la tenia jo i he preferit mantenir-me al marge i no donar cap explicació, ni indici per no fer més dèbil el grup, que pateix una major repercussió mediàtica. Sap greu si això ha pogut molestar a algú”.

“Vull donar les gràcies a les jugadores, en primer lloc, per fer-ho tot possible, a l’staff per tantíssima feina i tan ben feta, a Markel i a la Junta Directiva que em va proposar i també a l’actual per seguir creient en el projecte, al personal del club, que són els que realment fan que sigui més que un club, a l’afició, que ens ha donat ales quan més ho hem necessitat, als mitjans de comunicació per la visibilitat i a la família i amics, perquè han estat allà sempre que ho he necessitat”.

“Sé que marxo del millor club i equip del món, però també sé que és la millor decisió per a tots perquè crec que quan torni a arrancar necessita d’idees i energies noves. És la decisió més adequada. Sé també que no és un adéu, sinó un fins aviat. Sé que els nostres camins amb el club es tornaran a creuar en algun moment, n’estic segur”.

“Crec que hem gaudit i hem fet gaudir. Era el veritable objectiu d’aquest equip o almenys el meu com a entrenador. Estic molt orgullós que així hagi estat”.

L’etapa de Lluís Cortés a la banqueta del Barça es tanca amb la consecució de la primera Champions League, dues Lligues, dues Copes de la Reina i una Copa Catalunya. Com a primer entrenador ha guanyat 92 partits, n’ha empatat 4 i n’ha perdut 7, amb un balanç de 397 gols a favor i 53 en contra. 

El Club agraeix la dedicació i la feina de Cortés en aquests quatre anys i li desitja tota la sort del món en el futur.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut