A la final de l’Eurolliga 11 anys després

A la final de l’Eurolliga 11 anys després

Els de Saras lluitaran aquest diumenge (21.00 hores) per aixecar l’Eurolliga i ho faran 11 anys després de la darrera vegada

A un sol pas de tocar el cel de Colònia. El Barça disputarà aquest diumenge la final de l’Eurolliga. I ho farà després d’imposar-se a l’AX Armani Exchange Milan (84-82) en un partit molt igualat i tot i les diferències per als dos conjunts s'ha acabat decidint en els darrers compassos amb una cistella de Higgins. D’aquesta manera el Barça tornarà a disputar una final de l’Eurolliga per primera vegada des de la darrera ocasió, el curs 2009/10 amb Xavi Pascual a la banqueta. Aquesta serà la vuitena final europea per al Barça.

De París a Colònia

A parís el Barça va disputar la darrera final de l’Eurolliga fins la que disputarà aquest diumenge. I en aquella ocasió els culers van acabar aixecant el trofeu després d’imposar-se a Olympiacos a la gran final per 86-68. Prèviament els blaugrana s’havien imposat al CSKA (64-54). 

L’estrena al Sant Jordi

La de París va ser la darrera final, però el Barça havia guanyat prèviament la seva primera final de l’Eurolliga que disputava. Va ser ni més ni menys que el Palau Sant Jordi el curs 2002/03 l’escenari en el qual els culers van aixecar el seu primer gran títol europeu davant la Benetton (76-65).

Abans, però, el Barça havia disputat finals sense fortuna: 1983/84, 1989/90, 1990/91, 1995/96 i 1996/97. En aquestes cinc ocasions els culers es van quedar a les portes de conquerir el títol. Aquest diumenge els de Saras buscaran escriure una nova pàgina d’or a la història d’aquesta competició.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut