Barça-AX Armani Exchange Milan: Classificats per la final de l’Eurolliga! (84-82)
Ofert per

Els de Saras s’imposen en un duel molt igualat en tot moment i decidit per una cistella final de Higgins

Una victòria que val el seu pes en or. El Barça s’ha imposat a l’AX Armani Exchange Milan (84-82) en un partit dominat a l’inici per als culers, però amb alternatives entre els dos equips. El Barça ha sabut reaccionar a un mal tercer quart per tal d’acabar guanyant i tornar a la final de l’Eurolliga 11 anys després.

Bon inici blaugrana

El Barça ha firmat un bon inici de matx, liderant el marcador en els primers compassos i generant ocasions clares en atac (11-7, min 4). Amb el pas dels minuts els d’Ettore Messina han anat ajustant el marcador, castigant en el rebot ofensiu i aprofitant que l’efectivitat s’havia reduït una mica. Amb el 27-24 s’ha arribat al final del primer quart.

Augmenten l’avantatge

Amb un bon Pau Gasol molt encertat en atac i omnipresent en defensa, acompanyant de Mirotic i Calathes els de Saras han obtingut una primera diferència de sis punts (32-26, min 12). El conjunt italià ha sabut reaccionar, però novament els culers han marxat en el marcador en uns bons minuts del Barça. Efectivitat des de la línia de tres i domini dels culers. Això ha permès als de Saras anar augmentant la diferència fins als 11 punts (51.40, min 20). Al descans el resultat ha estat 51-42.

Mal tercer període

La sortida del Barça en el tercer període no ha estat del tot encertada i els blaugrana han vist com AX Armani Exchange Milan igualava el matx fins a capgirar-lo al minut 26 (57-58). A partir d’aquí el conjunt italià s’ha situat fins a vuit punts per sobre (61-69). El Barça, però, ha sabut reaccionar i al final del període el resultat era de 67-71 en uns darrers instants bons dels culers.

Higgins decideix en la igualtat

Els darrers 10 minuts del matx han estat de màxima igualtat, amb alternatives entre els dos conjunts. A partir del minut 35 els blaugrana han sabut capgirar novament el marcador enmig de l’intercanvi de cistelles i els errors dels dos conjunts. Un darrer període amb pocs punts (17-11) i en el qual el partit ha arribat amb tot per decidir en el darrer minut. Higgins ha aconseguit una cistella clau a 0.8 del final. Dos punts que situaven el 84-82 definitiu i tornaven el Barça a una final de l’Eurolliga 11 anys després. El diumenge els culers s’enfrontaran a l’Anadolu Efes (20.30 hores) amb l’objectiu d’aconseguir la tercera Eurolliga.