10 anys d'una Champions sublim a Wembley

10 anys d'una Champions sublim a Wembley

Es compleix una dècada de la quarta copa europea del FC Barcelona, que va desplegar un joc fascinant en l'estadi londinenc

És un record present en la ment de tot culer: la Champions alçada a Wembley el 28 de maig de 2011. I no només per ser la quarta copa d'Europa guanyada pels blaugranes. També pel majestuós joc desplegat en l'escenari londinenc. O pel gest del capità Carles Puyol. 

Quan es compleixen 10 anys d'aquell magnífic dia, el recordem. 

Tot va començar quan Víctor Valdés, Abidal, Piqué, Mascherano, Dani Alves, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi i Villa van saltar al terreny de joc d'un Wembley engalanat per a la final de la Champions 2010/11. Una alineació, confeccionada per Josep Guardiola, que va fer història.

Els culers van dibuixar una exhibició futbolística davant el Manchester United. L'equip d'Alex Ferguson, que va quedar sorprès per aquell esplèndid futbol, no va poder contrarestar els arguments barcelonistes. Només amb l'empat de Rooney, que va neutralitzar el gol inicial de Pedro, va sotsobrar lleugerament la superioritat barcelonista. Controlada en tot moment per la possessió de la pilota. 

El joc antològic del Barça va ser culminat amb els dos gols de la victòria. Messi, autor d'un 2-1 ple de qualitat i empenta, i Villa, artífex del 3-1 meravellós, van portar els barcelonistes al cel d'Europa.

Ben amunt, Abidal

Aquella victòria incontestable va ser enaltida amb el detall de Carles Puyol. L'aleshores capità del FC Barcelona va cedir l'honor d'aixecar la copa a Éric Abidal, que havia estat operat d’un tumor al fetge. Aquell gest va enorgullir encara més tot el barcelonisme, que celebrava eufòricament la consecució de la quarta Champions del Barça

Abidal aixeca la Lliga de Campions a Wembley després del gest de Puyol

A més a més, va ser la segona vegada que el Barça es proclamava campió de la màxima competició continental a Wembley. Perquè el 1992, l'equip de Johan Cruyff guanyava la primera de les memòries blaugranes. I, posteriorment, serviria d'antesala per la Champions de 2011. 

Un trofeu que va entrar per ple mèrit a les vitrines del FC Barcelona. Però no seria la darrera Champions blaugrana. Però aquest 28 de maig de 2021 se celebra una dècada de la copa d'Europa de Wembley i tots els focus se centren en aquest trofeu. Un títol que va elevar al Barça com un dels millors equips de la història del futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut