Barça - Obradoiro: Victòria per assegurar la segona plaça (76-70)
Ofert per

Al Palau Blaugrana, els de Jasikevicius s'han endut el triomf de Lliga Endesa davant un combatiu conjunt gallec

De victòria a victòria. El Barça, després de classificar-se per a la Final Four de l'Eurolliga, no ha deixat espai al desgast. Focalitzats en assolir el triomf lliguer, els de Jasikevicius han certificat la segona posició de la Lliga Regular amb una victòria treballada davant l'Obradoiro (76-70).

Gasol, el més valorat...

La manca de punts inicial ha deixat pas a l'intercanvi de cops. En aquest context encistellador, Pau Gasol i Nikola Mirotic, sempre atent al rebot, han adquirit focus per construir els primers avantatges culers. Curts, això sí, en acabar el primer parcial: 18-17.

... en el domini culer del marcador

El 16, màxim anotador de la primera part amb vuits punts i amb un 10 de valoració, i el 33 han tingut el suport de les unitats de Smits i Westermann, que ha esdevingut una figura clau en moments transcedentals. Aquests no han estat els únics arguments blaugranes per marxar amb un favorable 36-28 al descans. Perquè aquesta renda s'ha entès gràcies a la millora de les prestacions defensives. Una intensitat que ha propiciat els baixos percentatges de l'elenc gallec.

Tot i portar la batuta de l'electrònic, el Barça també ha tingut dificultats per anotar. Tal com s'ha fet palès en la represa del matx. Perquè el conjunt de Santiago de Compostel·la ha dibuixat un parcial de 0-5 en tres minuts sense unitats blaugranes. Westermann i Mirotic han estat l'antídot per contrarestar la poca inspiració en el tir.

Amb sofriment, condueixen el partit cap al triomf

Els blaugranes han sabut reaccionar, i han semblat enfilar el camí de la victòria. Més a prop amb el 53-37; un +16, catapultat per un enèrgic Bolmaro en atac i en defensa, que ha estat el màxim avantatge blaugrana en el matx. Un partit on l'Obradoiro s'ha mostrat combatiu fins al darrer sospir.

Perquè els marges barcelonistes han titubejat. En especial, quan els gallecs han posat el 62-60 quan faltaven sis minuts per a la conclusió. Enmig dels llançaments fallats, dos triples quasi consecutius d'Abrines i un altre de Westermann -un encert des dels 6,75 metres rar de veure aquesta nit al Palau- han aportat llum amb el 74-65 i amb poc més d'un minut restant al cronòmetre.

Res ha fet perillar la victòria blaugrana: 76-70. Un resultat favorable que ha servit per certificar la segona posició de la Lliga Endesa, amb un balanç 29-4. de El següent pas del Barça en lliga serà aquest diumenge 9 de maig (12.30 hores) a la pista del Betis.