Barça - Kairat: La final de la Champions ja espera! (3-2)

Els blaugrana trenquen el malefici contra els de Kazakhstan i un hat-trick de Ferrao classifica els d’Andreu Plaza per a la gran final, que serà contra l’Sporting Club.

A la quarta, el Barça per fi ha trencat la seva maledicció contra el Kairat. I podrà defensar el seu títol d’actual campió d’Europa en la final de la Champions 2021, després de la victòria a les semifinals de la Final a Vuit (3-2). Un hat-trick de Ferrao ha resultat decisiu, però també el joc col·lectiu i el domini del primer temps i el saber patir en el tram final.

Superat el Kairat, la seva bèstia negra, ara només queda un últim repte: la final del proper dilluns (20 hores) contra un Sporting Club que ha eliminat el Movistar Inter (2-5).

Domini blaugrana

El Barça, molt seriós, concentrat i intens sobre la pista negra del Kresimir Cosic Hall de Zadar, ha dominat la semifinal en el primer temps. El Kairat, malgrat la baixa d’Higuita, ha apostat pel seu joc característic de porter-jugador per intentar fer mal els blaugrana, però els d’Andreu Plaza l’han neutralitzat bé tenint la possessió i el control del ritme del joc. No s’han deixat sorprendre, i els de Kakà han tingut moltes dificultats per arribar a la porteria de Dídac en la primera part.

Per contra, Dyego ha tingut la primera ocasió clara, després d’una bona jugada de transició de Marcenio, mentre que Ferrao i Adolfo també han posat en problemes un Serikov, de 19 anys, que ha estat el jugador més destacat dels de Kazakhstan. Finalment, ha estat Ferrao, el millor del món, qui ha trencat la resistència, amb una mitja volta i una rematada que ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa (1-0, min 16), en una acció que ha marcat el descans.

Ferrao és massa Ferrao

El Barça, amb les idees clares, ha sortit a per totes a la represa i, ràpidament, s’ha trobat amb una combinació diabòlica entre Marcenio i Ferrao que ha acabat amb el segon gol del pivot (2-0, min 21).

mini_DSC_4530A

Però aquesta diana, ara sí, ha despertat el Kairat, que ha començat a crear perill. El duel s’ha obert i una rematada llunyana de Diego Favero ha reduït diferències (2-1, min 24). Resultat que ha obligat els dos equips a atacar, tot i que ha estat el Barça el conjunt que ha decantat la balança en primera instància.

Ho ha fet en una recuperació de Dyego, que ha combinat amb Aicardo. El gadità ha centrat al segon pal i Ferrao, amb una rematada seca, ha transformat el hat-trick (3-1, min 33).

Però, quan semblava que aquest gol seria l’estacada definitiva, el patiment ha tornat a aparèixer -i ja s’ha allargat fins al final- perquè la semifinal s’ha tornat a ajustar després d’un gol de Fernandinho (3-2, min 36), amb el rival atacant de cinc.

Darrers minuts de nervis, en què el Kairat ha volgut forçar la pròrroga i en què el Barça s’ha hagut de defensar amb tot. Finalment, però, la victòria no s'ha escapat i els catalans han pogut celebrar l'accés a la gran final del proper dilluns.

LA FITXA

Barça, 3

Kairat Almaty, 2

Barça: Dídac Plana, Aicardo, Dyego, Ferrao, Marcenio –cinc inicial- André Coelho, Adolfo, Esquerdinha, Daniel Shiraishi, Ximbinha.

Kairat: Serikov, Gadeia, Douglas Junior, Orazov, Fernandinho –cinc inicial- Humberto, Diego Favero, Tursagulov, Rangel, Edson.

Gols: 1-0, Ferrao (min 16). 2-0, Ferrao (min 21). 2-1, Favero (min 24). 3-1, Ferrao (min 33). 3-2, Fernandinho (min 36).

Àrbitres: Cédric Pelissier, Ondřej Černý. Groga al jugador del Barça André Coelho, i al jugador del Kairat Orazov.