Llevant - Barça: A la final! (3-6)

La gran reacció barcelonista després d'una primera part sense encert, permet als culers disputar una nova final de Copa d'Espanya

El Barça jugarà la final per tercera temporada consecutiva! Els culers han superat al Llevant a les semifinals de Copa d'Espanya (3-6) després d'una gran segona part i es classifiquen per a la gran final de diumenge. Després d'un duel molt disputat fins al final, els culers s'enfrontaran al Movistar Inter, guanyador de l'altre semifinal.

Inici advers i sense punteria

El matx no ha començat de la millor manera per als culers, i és que al poc més de dos minuts de joc, el Llevant s'ha avançat al marcador mitjançant un gol en pròpia de Marcenio (1-0, minut 3) en una acció molt desafortunada intentant anticipar-se. Els culers han reaccionat amb una claríssima ocasió per a Ferrao, però la seva rematada ha sortit desviada per molt poc.

Les ocasions culers han seguit arribant, amb opcions clares per Ximbinha, Daniel, Marcenio, Dyego i Adolfo, però tot i la insistència blaugrana, l'empat es resistia. A més, i tot i el domini barcelonista, el Llevant també ha creat perill amb accions puntuals i a punt ha estat d'anotar el segon amb una rematada al pal de Maxi, després d'una gran intervenció de Dídac. Els llançaments del Barça continuaven topant un cop rere altre contra un imperial Fede, i André Coelho, al darrer segon, ha estavellat la pilota al pal per marxar sense premi al descans.

Intercanvi de cops

El gol que tant s'havia resistit durant el primer període, ha acabat arribant a l'inici de la segona part: mitja volta de Ximbinha i amb la puntera anota l'empat (1-1, minut 22). L'alegria, però, no ha durat gaire, i és que Gallo, tres minuts després, ha tornat a avançar al Llevant amb un xut creuat (2-1, minut 25). L'estira-i-arronsa no s'ha aturat i Ferrao, amb una canonada al travesser, a punt ha estat de tornar a igualar. Però un minut després, André Coelho feia justícia amb una espectacular canonada a l'escaire en una jugada assajada culer (2-2, minut 27).

Amb l'empat, el Barça ha seguit dominant i Adolfo ha avançat als culers per primer cop en tot el partit: falta indirecta que el '8' blaugrana clava amb un xut molt col·locat (2-3, minut 31) i anota de nou amb l'estratègia. Els llevantinistes, però, no han renunciat i de nou han empatat el duel mitjançant Pedro Toro després d'una bona combinació (3-3, minut 33).

Desenllaç blaugrana

El partit a arribat als darrers instants amb màxima igualtat al marcador, però Ximbinha, al contraatac després d'una bona passada de Dyego, ha avançat al Barça a falta de sis minuts per al final (3-4, minut 34). El gol ha provocat que el Llevant arrisqués amb porter-jugador, i Adolfo, després d'una gran recuperació, ha aprofitat la porteria buida per anotar des del seu propi camp el 3-5 (minut 37). El propi Adolfo, ha culminat el seu hat-trick al darrer minut recuperant de nou una gran pilota per enviar-la al fons de la xarxa (3-6, minut 36).

Finalment, gran victòria blaugrana, que disputarà una nova final de Copa d'Espanya i intentarà guanyar la tercera consecutiva aquest diumenge davant l'Inter Movistar.

Llevant, 3
Barça, 6

Llevant: Fede, Maxi Rescia, Gallo, Rubi Lemos, Esteban -cinc inicial-. Roger, Rafa Usín, Rivillos, Marc Tolrà, Jorge Santos, Pedro Toro.
Barça: Dídac, Marcenio, Dyego, Matheus, Ferrao -cinc incial-. Adolfo, Aicardo, Ximbinha, André Coelho, Daniel.
Gols: 1-0, Marcenio (min. 3, p.p.); 1-1, Ximbinha (min. 22); 2-1, Gallo (min. 25); 2-2, André Coelho (min. 27); 2-3, Adolfo (min. 31); 3-3, Pedro Toro (min. 33); 3-4, Ximbinha (min. 34); 3-5, Adolfo (min. 37); 3-6, Adolfo (min. 40).
Àrbitres: Rodrigo Miguel, Sánchez-Molina Tapiador. Groga a Gallo, Rivillos, Esteban per part del Levante i Ximbinha, Daniel, Dyego, Andreu Plaza per part del Barça.