El Barça B ja és equip de la Primera RFEF

El Barça B ja és equip de la Primera RFEF

L’empat entre l’Andorra i l’Hospitalet d’aquest dissabte (1-1) classifica matemàticament el filial blaugrana per la nova competició que es crearà la temporada vinent i ara opta al segon objectiu de la temporada que és l’ascens a la Segona Divisió

El Barça B ja és equip de la Primera RFEF, la nova competició que es crearà la temporada vinent. Ho ha assolit després de l’empat entre l’Andorra i l’Hospitalet d’aquest dissabte (1-1), ja que els blaugranes, a falta de dues jornades per finalitzar la primera fase ja no poden sortir de les tres primeres places. I és que el Badalona, quart classificat, només li resta l’última jornada davant el filial blaugrana, ja que aquesta jornada descansen, i es troben a cinc punts. I en cas que el filial blaugrana i el Nàstic perdessin els seus dos partits i el Llagostera guanyés els dos, hi hauria un triple empat a 32 punts, que deixaria fora de les tres primeres places a l’equip de la Costa Brava, per goal-average general entre els tres equips. Per tant, ja no hi ha cap fórmula perquè els blaugranes baixin de les tres primeres places.

Però la temporada no finalitza aquí. Perquè tot i que el filial blaugrana ja té assegurat un lloc a la nova competició de la temporada vinent, té l’opció de pujar a la Segona Divisió A en aquesta segona fase de la competició. Per fer-ho, és vital seguir competint al màxim per sumar els sis punts que queden d’aquesta primera fase, ja que tant la puntuació, com els gols a favor i en contra, s’arrossegaran a la segona fase.

El Barça B es trobarà a la segona fase amb l’Eivissa, l’Alcoià i el Vila-real B ja classificats del subgrup B del grup III de la Segona B.

Com funcionarà la segona fase?

Els tres primers equips classificats de cada subgrup s’enfrontaran en entre ells en una lligueta a anada i tornada. Seran sis partits i un total de 18 punts, sumats als que cada equip arrossegarà de la primera fase. Un cop disputats els sis partits, els tres primers de cada grup i el millor quart es classificaran pels Play-off d’ascens a la Segona Divisió.

Cal recordar que, aquesta segona fase es regirà pel coeficient i no pels punts assolits en la classificació. Això serà així perquè hi ha dos grups de la Segona B que estan formats per 11 equips i per tant, hauran disputat dos partits més que els grups que en tenen 10. Aquest serà el cas del filial blaugrana que haurà jugat 20 partits al finalitzar la primera fase, mentre que els del subgrup B, rivals a la segona fase del Barça B, n’hauran disputat 18. El coeficient surt de la divisió dels punts assolits pels partits disputats.

D’aquests 30 equips classificats per a la segona fase d’ascens, només 4 ascendiran a la Segona Divisió. La resta disputaran l’any vinent la Primera RFEF.

Què és la Primera RFEF?

Actualment, les divisions del futbol espanyol són les següents: Primera i Segona Divisió, que es regeixen per La Liga, i la Segona Divisió B i la Tercera Divisió, que depenen de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

A partir de la temporada vinent, la 2021/22, hi haurà: Primera i Segona Divisió, que seguiran regint-se per La Liga, i la Primera RFEF, Segona RFEF i Tercera RFEF, regides per la RFEF. 

La Primera RFEF estarà formada per dos grups de 20 equips de tot el territori espanyol, i comptarà amb els 4 equips que descendeixin de la Segona Divisió aquesta temporada, i els 36 equips que han ascendit a la Primera RFEF aquest curs. Aquests 36 equips sortiran de la següent manera: Els que han ascendit directament a la primera fase – com ara el Barça B-, i que després de disputar-se la segona fase no han pogut classificar-se pels Play-off a la Segona Divisió; els que sí s’han classificat pels Play-off, però quedin eliminats i no puguin ascendir a Segona; i aquells que es classifiquin per la Primera RFEF en la segona fase de la competició – són els equips que en aquesta primera fase han quedat a la classificació entre el quart i setè lloc -.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut