Els socis i sòcies comencen a votar per correu aquest dilluns 15 de febrer

Els socis i sòcies comencen a votar per correu aquest dilluns 15 de febrer

Agents de Correus lliuraran la documentació als 22.811 socis que ho van sol·licitar i ja podran entregar el vot a l’oficina o retornar-lo al domicili fins al 26 de febrer

El FC Barcelona i Correus ja tenen a punt tot el dispositiu per lliurar a partir d’aquest dilluns 15 de febrer, als 22.811 socis que van fer la sol·licitud del vot per correu, tota la documentació necessària per poder exercir el seu dret a través d’aquesta modalitat que, per primera vegada, s’utilitza en unes eleccions a la Presidència i a la Junta Directiva del FC Barcelona.

mini_WEB_Eleccions_PAPERETES_CAT

Amb aquests documents, els socis que han escollit l’opció general podran dirigir-se a qualsevol oficina de Correus per emetre el seu vot, mentre que els que hagin optat per l’opció domicili hauran de lliurar-lo, en el mateix moment de la recepció, a l’agent de correus que els ha fet l’entrega de la documentació.

El termini per fer efectiu el vot per correu s’acabarà el divendres 26 de febrer, i tots els socis que hagin optat per aquesta modalitat de votació ja no podran votar presencialment el dia 7 de març, encara que per qualsevol motiu no hagin fet efectiu el seu vot per correu.

La documentació que es rebrà al domicili inclou un full d’instruccions en el qual s’exposaran els diferents passos que cal seguir per a l’emissió del vot, així com les paperetes dels candidats i del vot en blanc que corresponen a l’opció general o domiciliària, a més d’un certificat de votació imprescindible per tal que el vot sigui vàlid, i els sobres que cal utilitzar (un sobre per a la papereta de vot i un sobre de retorn on s’hi ha d’incloure aquest, a més del certificat de vot) .

RECEPCIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ

Quan començarà el soci a rebre la documentació a casa seva?

  • A partir del proper dilluns 15 de febrer els socis que han sol·licitat emetre el seu vot per correu rebran la documentació certificada al domicili que van indicar a la sol·licitud, a través d’un agent de Correus.

Fins quan tindrà temps per votar?

  • El darrer dia per portar el vot a l’oficina de Correus o lliurar-la a l’agent de Correus que l’ha portat és el 26 de febrer.

Quina documentació es necessita per recollir la documentació?

  • És molt important que el soci tingui el DNI o document oficial d’identificació preparat, ja que no s'entregarà la documentació a cap altra persona que no sigui la titular de la sol·licitud.

Què passa si el soci no es troba en aquell moment al seu domicili?

  • Si no es localitza el soci al domicili després de dos intents, l’agent de Correus deixarà un paper d’avís, que també pot ser comunicat per SMS o correu electrònic, i dipositarà  la documentació electoral a l’oficina de Correus de proximitat del soci perquè es pugui anar a recollir amb DNI o document oficial d’identificació. Els que hagin escollit l’opció domicili estaran obligats a emetre el vot en el mateix moment de la recollida a l’oficina de Correus.

El soci pot saber quan vindrà l’agent de Correus a lliurar la documentació?

  • Correus enviarà un SMS i/o correu electrònic amb un codi de seguiment notificant l’imminent lliurament a domicili de la documentació electoral. Es podrà fer el seguiment a través del localitzador d'enviaments ubicat al web de Correus (www.correos.es) utilitzant aquest codi.

DOCUMENTACIÓ ELECTORAL QUE REP EL SOCI

  • Full d’instruccions pràctiques dels passos que cal seguir per emetre el vot, segons l’opció escollida pel soci (general o domicili).
  • 4 paperetes, una de cada candidat i una de vot en blanc, i el sobre de votació.
  • Certificat de votació que emet el FC Barcelona i que acredita que el soci compleix les condicions per votar per correu i la seva sol·licitud s'ha registrat correctament al formulari.
  • Sobre de retorn.

EMISSIÓ DEL VOT: COM FER EFECTIU EL VOT

  • Cal dur a sobre el DNI o document oficial d’identificació per recollir la documentació certificada de l’agent de Correus que la porta al domicili.
  • Introduir al sobre de votació la butlleta amb el nom del candidat escollit o del vot en blanc.
  • Introduir al sobre de retorn el certificat de vot per correu i el sobre de la votació amb la butlleta que hagueu seleccionat a l’interior.
  • Tancar el sobre de retorn.
  • Entregar el sobre de retorn:
    • Opció general: a qualsevol oficina de Correus. Recordem que el cas que la documentació no li hagi pogut ser entregada per l’agent de correus en el domicili, el soci només podrà anar a recollir la documentació a la seva oficina de proximitat.
    • Opció domicili: al mateix agent de Correus que ha vingut a casa a entregar la documentació i en el mateix moment.

JUSTIFICANT DE VOT

  • En la modalitat general, un cop emès el vot a l'oficina de Correus, el soci rebrà un justificant d'admissió a través del correu electrònic en el qual figurarà el codi d'enviament del seu vot. Podrà fer igualment el seguiment de l'enviament amb el seu vot a través del localitzador d’enviaments ubicat al web de Correus utilitzant aquest nou codi.
  • En la modalitat de vot al domicili, Correus s’endurà obligatòriament el sobre amb el vot en el moment del lliurament de la documentació electoral i enviarà al FC Barcelona un certificat del lliurament de l'enviament que porta associada la recollida en el mateix moment. En aquest cas, el soci també podrà fer el seguiment de l'enviament amb el seu vot a través del localitzador d'enviaments ubicat al web de Correus. Pot consultar el codi d'enviament associat al de seva documentació electoral i seleccionar l'opció '’Enviament associat’', així es mostrarà la informació de l'enviament de tornada que conté el seu vot.

LLIURAMENT DELS VOTS PER CORREU AL FC BARCELONA

Tots els sobres de vot emesos per correu seran recollits per Correus, que els lliurarà tots junts el divendres 5 de març a les instal·lacions del Camp Nou, davant d’un notari que donarà fe del lliurament, i quedaran guardats sota segell notarial i custodiats per un agent de seguretat. L’escrutini del vots emesos per correu es farà el 7 de març a la seu central del Campus FC Barcelona, en el mateix moment que l’escrutini de la resta de meses.

L’OPERATIVA DE CORREUS

Els socis i sòcies del FC Barcelona que hagin sol·licitat el vot per coreu, tant de Catalunya com de la resta d’Espanya i Andorra, poden lliurar el seu vot en qualsevol oficina, i això significa que el procés del Club utilitza les 2.393 oficines de la xarxa de Correus. El servei postal compta amb uns efectius de 53.041 efectius mitjans, 1.810 unitats de repartiment, 97 unitats de serveis especials i 18 Centres de Tractament Automatitzat i en el cas d’aquestes eleccions, a diferència de les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge, no caldrà aplicar mesures excepcionals com ampliació d’horaris o contractació de recursos addicionals per a la campanya, ja que el volum d’operacions és perfectament assumible per la xarxa habitual de Correus. La previsió de l’empresa de servei postal  és realitzar la primera entrega de la documentació als socis i sòcies en un termini de 48 hores.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut