Thierry Henry, protagonista d’una nova entrega de la sèrie ‘El 9’

Thierry Henry, protagonista d’una nova entrega de la sèrie ‘El 9’

El francès recorda en primera persona la seva trajectòria futbolística en el documental produït per Barça Studios que des d’avui està disponible en exclusiva i a la carta a Barça TV+

Thierry Henry protagonitza la nova entrega de la sèrie documental ‘El 9’, que recorre alguns dels moments més importants de la seva carrera. La producció de Barça Studios s’inicia en un moment clau en la seva etapa com a jugador, quan  formant part de l’Arsenal es va enfrontar al FC Barcelona en la final de la Champions de París del 2006, per després analitzar la seva arribada al Barça la temporada 2007/08. Una aventura per a la qual va necessitar un temps d’adaptació, però que el 2009 el va portar a aixecar la Champions League a Roma, en un curs que va suposar un èxit sense precedents sota les ordres de Pep Guardiola.

El documental s’estrena avui en exclusiva a Barça TV+ i forma part de la sèrie protagonitzada pels millors davanters que han vestit de blaugrana. El nou capítol estarà disponible a la carta en català, castellà i anglès

Durant els prop de 50 minuts que dura la producció, Henry recorda alguns dels moments que més el van marcar durant la seva trajectòria professional i parla de com els va viure en cada moment. Es tracta d’un relat on el francès no omet cap de les seves emocions i detalla tant els seus dubtes i les dificultats que va haver de superar, com els moments d’alegria que van acompanyar els èxits esportius. Així mateix la producció compta amb els testimonis d’alguns jugadors que van ser els seus companys d’equip com Cesc Fàbregas, amb qui va jugar a l’Arsenal, o Andrés Iniesta, Samuel Eto’o, Pedro o  Gudjohnsen, amb qui va coincidir a Barcelona.

El francès evoca com després de la derrota a Saint-Denis del 2006 va decidir quedar-se un any més a l’Arsenal tot i que moltes veus ja el veien com a jugador del Barça. També explica com va ser la seva arribada al Barça i com la seva adaptació a l’equip va suposar un repte, alhora que agraeix la confiança que li va donar Frank Rijkaard en aquella primera temporada vestint de blaugrana.

Henry fa referència al fet que aquest primer any l’equip va viure moments complicats sense guanyar cap títol i havent d’afrontar un episodi que el va marcar com va ser el passadís al Reial Madrid al Bernabéu, en un partit que va acabar amb una contundent derrota per 4-1. “Jo vaig voler ser-hi. Volia mirar-los als ulls”, recorda el francès, que explica com d’aquesta manera volia deixar-los clar que el conjunt blaugrana es tornaria a aixecar, tot i la dura temporada viscuda.

Durant el documental també fa referència a l’arribada de Pep Guardiola a la banqueta, que va suposar un important punt d’inflexió per a l’equip que va acabar fent història la temporada 2008/09 i amb el qual Henry va poder aixecar la Champions. Sobre el partit a Roma, Henry recorda que no va arribar en les millors condicions físiques, ja que unes setmanes abans s’havia lesionat a la Lliga, però que en tot moment va tenir clar que volia saltar al terreny de joc a l’Estadi Olímpic de la capital italiana contra el Manchester United.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut