7 de març, nova data de les eleccions

7 de març, nova data de les eleccions

Els socis i sòcies podran votar per correu i presencialment a sis seus electorals: Camp Nou-Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, i Andorra

La Comissió Gestora del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària, ha pres els acords següents:

7 de març, nova data de les votacions   

De conformitat amb els acords de la Comissió Gestora, del dia 15 de gener passat i d’avui mateix, i després d’haver-se vist en l’obligació d’ajornar la data inicialment fixada per a la seva celebració, a causa de l’afectació de les restriccions imposades des del Govern de la Generalitat de Catalunya arran de la pandèmia de la Covid-19, la Comissió Gestora ha acordat convocar eleccions a la Junta Directiva per al dia 7 de març del 2021, ininterrompudament, des de les 09.00 fins a les 21.00 hores, simultàniament, a les diverses seus electorals disposades per a les votacions.

La Comissió Gestora vol subratllar que la celebració d’aquestes eleccions està condicionada per l’excepcionalitat derivada de la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa s’organitzaran seguint, en tot moment, les disposicions i les indicacions de les autoritats sanitàries, a fi i efecte de protegir la salut i garantir la seguretat dels votants. 

Calendari electoral

Aquest ajornament en la celebració de les eleccions ha comportat una modificació en el calendari del procés electoral que, de conformitat amb els articles 40è a 54è dels Estatuts del Club, es va iniciar el dia 16 de desembre passat amb el sorteig per a l’elecció dels membres de la Junta i de la Mesa Electoral, de conformitat amb el cens electoral aprovat el dia 30 de desembre següent. Així, la campanya electoral en què participaran els tres candidats a la presidència proclamats el 14 de gener passat, es desenvoluparà fins al dia 5 de març, i la jornada de reflexió serà el dia 6 de març. 

mini_00 eleccions Calendari CAT V3

Vot per correu

Després que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi procedit a la preceptiva modificació normativa de la Llei de l’Esport per incloure el vot per correu ordinari en les eleccions a les entitats esportives, el Club ja ha activat els tràmits necessaris per possibilitar aquesta modalitat. La incorporació del vot postal es farà a través de Correus i la seva xarxa d’oficines i de recursos humans i tècnics, que garanteixen i fan possible, amb les certificacions corresponents, que aquest dret a vot es pugui dur a terme de manera totalment segura, per part de tots els socis i sòcies residents a l’estat espanyol i el Principat d’Andorra, com es fa en les eleccions en l’àmbit de l’Administració i el Govern. 

Consulta com podràs votar per correu a les eleccions del 7 de març.

Hi haurà dues modalitats de vot per correu: la general, on els socis poden votar a qualsevol oficina de Correus, i l’opció de votar des del mateix domicili, disponible per als socis i sòcies majors de 65 anys que així ho sol·licitin, o que no puguin desplaçar-se per motius de salut.

- Entre els dies 29 de gener i 9 de febrer, els socis i sòcies que escullin votar per correu, hauran de comunicar-ho telemàticament al Club mitjançant el formulari que es posarà a la seva disposició al web del Club, el mateix divendres, dia 29. 

- El Club respondrà detallant quatre aspectes: confirmació de l’acceptació del vot per correu; la modalitat de vot escollida (general o des del domicili); oficina de Correus on es pot dipositar el vot; i que l’exercici del vot per correu invalida el vot presencial.

- La documentació postal, amb les butlletes i el sobre corresponent, arribaran als domicilis mitjançant un funcionari de Correus, amb certificació per confirmar la identitat personal. 

- Els socis i sòcies que s’hagin acollit a la modalitat de vot des del domicili hauran d’exercir el seu dret en el mateix moment que el funcionari de Correus els faci el lliurament de la documentació postal, amb les butlletes i el sobre corresponent. 

- Entre els dies 15 de febrer i 26 de febrer, els socis i sòcies que s’hagin acollit a la modalitat general hauran de fer entrega del seu vot a l’oficina de Correus corresponent. 

- L’escrutini, tant dels vots emesos presencialment, com dels dipositats al Club a través del correu postal, es durà a terme un cop finalitzada la jornada electoral del dia 7 de març, i els resultats es faran públics un cop s’hagi completat.

Seus electorals

La previsió que les restriccions actuals a diversos territoris de l’Estat es mantinguin fins a la data de les eleccions (restriccions de mobilitat municipal, i toc de queda),  impossibilita que les seus electorals inicialment plantejades fora de Catalunya (Madrid, Sevilla, València, i Palma de Mallorca) puguin complir la seva funció original: permetre el vot dels socis residents a la comunitat autònoma de la seu, i a les adjacents.  

Així, doncs, atesa aquesta circumstància i, un cop garantida la modalitat de vot per correu que garanteix de forma més àmplia la participació en les votacions, la Comissió ha hagut de prescindir de les seus ubicades fora de Catalunya, amb l’excepció del Principat d’Andorra.

En conseqüència, aquestes eleccions se celebraran, de forma descentralitzada, en sis seus electorals: Camp Nou-Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, i Andorra. 

  • Barcelona: 111 meses electorals. Camp Nou-Palau Blaugrana. C/ Arístides Maillol, s/n.
  • Lleida: 2 meses electorals. Delegació de la Federació Catalana de Futbol. C/ Riu Besòs, 8.
  • Girona: 5 meses electorals. Pavelló Municipal de Fontajau. Avinguda del President Josep Tarradellas i Joan, 22-24
  • Tarragona: 3 meses electorals. Poliesportiu Camp Clar. C/ Riu Siurana, s/n.
  • Tortosa: 1 mesa electoral. Delegació de la Federació Catalana de Futbol. C/ Adrià d’Utrecht, 5.
  • Andorra: 1 mesa electoral. Centre de Congressos del Comú d’Andorra la Vella. Plaça del Poble, s/n.
mini_00 eleccions MAP CAT V3

Existirà un cens electoral per seu i, per tant, els socis i sòcies només podran anar a votar al col·legi que els sigui assignat en funció del seu codi postal de residència. El Club ja va obrir dies enrere un web amb tota la informació relativa a les eleccions, que es podrà consultar online, i amb la seu de votació ja assignada. Els socis i sòcies amb dret al sufragi actiu en aquestes eleccions sumen un total de 110.290, dels quals 40.347 són majors de 60 anys. El 93% dels votants viu a Catalunya, un 4% a la resta de l’Estat, i un 3% a l’estranger.

Finalment, la Comissió Gestora vol reiterar que durant tot aquest període, el Club continuarà treballant de manera coordinada amb el Govern de la Generalitat de Catalunya i amb les autoritats sanitàries i locals corresponents, per anar adequant l’organització de les eleccions a les disposicions i mesures necessàries perquè puguin dur-se a terme de la forma més òptima possible.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut