Barça - Joventut: El derbi és blaugrana! (88-74)

Els de Sarunas Jasikevicius fan un partit molt complet i sumen la dotzena victòria a l’ACB

Victòria del Barça al derbi del Palau. Els de Sarunas Jasikevicius han derrotat el Joventut de Badalona, amb domini des de l’inici fins al final, i tanquen la setmana de tres partits amb una victòria.

Important de cara a la classificació de la Copa, contra un rival català que també busca el mateix objectiu. Però la bona defensa blaugrana i l’efectivitat ofensiva en la segona meitat han decantat el duel contra la Penya d’Ante Tomic i Pau Ribas, que  han estat homenatjats abans del duel amb l’entrega d’una samarreta signada en record de l’etapa blaugrana dels dos jugadors.

S’imposa la defensa

I això que no han estat molt encertats cap dels dos equips en el primer període, especialment una Penya que ha necessitat més de 3 minuts per anotar. També perquè la defensa del Barça, ferma des del primer moment, ha dificultat l’anotació.

Dos taps i quatre punts de Pustovyi han estat importants en un primer temps molt equilibrat (13-12, min 10). Però a poc a poc el duel s’ha anat decantant cap al bàndol d’un equip blaugrana seriós en defensa i que ha forçat les pèrdues del Joventut (fins a 10 abans del descans). Uns bons minuts de Hanga han posat el primer gran avantatge (22-16, min 23), però ha estat Calathes qui ha posat la màxima del primer temps (35-22, min 19).

S’amplia la diferència

Després del pas pels vestidors, i amb el Barça amb un +10 (39-29, min 21), el partit s’ha trencat amb un augment del ritme anotador. Els barcelonins, que han anotat 33 punts en el tercer quart, s’han distanciat fins als 17 punts (65-48, min 27). La Penya ha trobat recursos en atacs, però els blaugrana han respòs de la mà de Hanga, Kuric o Bolmaro per posar el 72-56 (min 30).

Malgrat el resultat, el Barça no s’ha aturat i ha continuat mostrant-se. Smits, de fet, amb una bona esmaixada, ha fet el 84-64 (min 36). Els de Carles Duran han pogut reduir les distàncies, però el triomf, la número 12 d’aquesta temporada a l’ACB, no s’ha escapat. 88-74 i el derbi es queda al Palau!