L'Estadi Johan Cruyff, guardonat en els Premis Internacionals de Disseny IAUD 2020

L'Estadi Johan Cruyff, guardonat en els Premis Internacionals de Disseny IAUD 2020

La instal·lació ha rebut el “Silver Award” en la categoria d’Espai Públic en els premis de l’Associació Internacional per al Disseny Universal, IAUD

El FC Barcelona ha rebut el Premi Internacional de Disseny IAUD 2020 “Silver Award” per l’edificació de l’Estadi Johan Cruyff a la categoria d’Espai Públic. El premis s’han donat a conèixer avui i pel que fa a la instal·lació, un projecte de Batlle i Roig Arquitectes, el jurat ha valorat que es tracta d’una instal·lació que reuneix “un club llegendari, un jugador llegendari i ara un gran i complex projecte basat en criteris del Disseny Universal (UD). Aquesta gran i complexa proposta d’edifici demostra un meravellós conjunt de valors de disseny inclusius en la seva concepció i detall global”.
 
Els Premis Internacionals de Disseny es van establir el 2010 per reconèixer aquells projectes i productes que garanteixin que totes les persones, independentment de l’edat, gènere, nacionalitat, ètnia, cultura, costums o altres factors, puguin gaudir d’una vida més còmoda, activa i independent. 
 
La IAUD, promotora del premi, és una organització nascuda i amb seu al Japó que realitza activitats encaminades a contribuir al desenvolupament saludable de la societat i a millorar el benestar en el seu conjunt a través d'una major difusió i actualització del Disseny Universal.
 
L’Estadi Johan Cruyff és la primera peça acabada del projecte Espai Barça i es va inaugurar el 27 d’agost del 2019 com a seu dels partits del Barça B, el Barça Femení i el Juvenil A en els seus compromisos de competició europea. 
 
La instal·lació, amb capacitat per a 6.000 espectadors, es caracteritza per ser una estructura moderna, eficient i sostenible que incorpora diferents tecnologies innovadores -va ser un dels primers estadis d’Europa a instal·lar il·luminació LED- i amb una clara aposta per l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut