Arnau, el tercer porter blaugrana de la família Martínez Borràs

Arnau, el tercer porter blaugrana de la família Martínez Borràs

El jove de 17 anys va debutar amb el primer equip a Taradell, seguint les passes del pare Tino Martínez i de l’avi Jaume Borràs

Martínez i Borràs són dos cognoms que tenen una relació especial amb la porteria i la secció del Barça d’hoquei patins. I els dos cognoms els uneix, en el seu document d’identitat, l’Arnau. Nascut el 19 de juliol de 2003 i a l’hoquei formatiu blaugrana des de 2016 (aleví de segon any), Arnau Martínez i Borràs és l’actual porter del Barça B i aquest diumenge va poder jugar els darrers cinc minuts del duel contra el Taradell. Ho va fer amb només 17 anys, sent el porter més jove en debutar en la història recent de la secció (veure taula inferior).

 “Estic molt content per l’oportunitat. Estic molt agraït a l’Edu (Castro), al Jordi (Roca) i a tot el cos tècnic pel premi que m’han donat. La meva feina és fer-ho el millor possible a la base i amb el filial perquè aquests premis puguin arribar”. En declaracions a Barça TV després del debut, Arnau també va mostrar-se “molt content per seguir el relleu del meu pare i del meu avi, que estic segur que estaria molt orgullós”.

El debut va ser del tot imprevist, ja que Sergi Fernández va ser baixa d’última hora per ser contacte estret d’un positiu de Covid-19. I ràpidament es va decidir convocar a l’Arnau. La nit abans, el filial havia jugat a Alcoi i havia arribat a Barcelona a les cinc del matí. “Després de dinar, a casa, m’ha trucat el Jordi (Roca), m’he vestit i en deu minuts he anat al Palau”. “Fa tres hores no m’ho hauria cregut”, afirma.

Edu Castro va decidir donar-li entrada al jove porter amb un resultat favorable (0-7), sent el tercer porter que debuta amb el tècnic de l’Hospitalet. “Sempre que debuta un jugador de la base és una molt bona notícia. El planter ens està donant moltíssim i hi ha jugadors de molt nivell fets al Barça. El vaig veure arribar quan era aleví i s’ha guanyat el debut”, comenta el tècnic. A la pista, Arnau va realitzar un parell de bones intervencions, però no va poder evitar el gol de l’honor local, amb Jacint Molera rematant una bola morta dins l’àrea.

Des d’aquesta temporada, Arnau és un habitual en els entrenaments del primer equip i va estrenar-se en una convocatòria el 30 de novembre en la visita a la pista del Lleida. “És un somni poder jugar amb l’Aitor, que ja era porter del primer equip uns quants anys abans de néixer jo. Junt amb el Sergi (Fernández), són els millors porters que he vist en la meva vida”. “Només poder compartir entrenaments amb ells és més del que podia esperar. I haver pogut jugar és increïble”.

 Jaume Borràs

Jaume Borràs (1940-2014) va ser porter del Barça durant una llarga etapa, entre el 1959 i el 1969, aconseguint un Campionat de Catalunya i d’Espanya (actual Copa del Rei). També va ser delegat i directiu de la secció entre 1979 i 1999.

Jordi ‘Tino’ Martínez

Nascut a Vilafranca el 1970, el gendre de Jaume Borràs va estar a la base blaugrana entre el 1984 i el 1989 i va incorporar-se al primer equip el 1994, procedent del Cerdanyola. Tino va compartir porteria primer amb Juan Ramon de Moya i, entre 1995 i 1999, amb Carles Folguera. Va acabar deixant pas a un jove Aitor Egurrola que ja havia debutat a principis del curs 98/99 per una lesió de Folguera (baixa durant cinc partits). També va ser delegat del primer equip entre 2011 i 2015 i, actualment, és el porter de l’equip de veterans de la secció.

Els porters que han debutat els últims 25 anys

NOM  TEMPORADA EDAT EQUIP ACTUAL
Arnau Martínez 20/21 17 Barça B
Xano Edo 19/20 18 Calafell (cedit)
Xavier Arcas 17/18 19 Manlleu
Blai Roca 16/17 19 Voltregà
Sergi Fernández 10/11 25 Barça
Jordi Esteve 07/08 19 Retirat
Jordi Garcia 06/07 19 Cadí
Tavi Tarrés 05/06 28 Retirat
Carles Cantarero 03/04 19 Retirat
Aitor Egurrola 98/99 18 Barça
Tino Martínez 95/96 25 Retirat (Barça Veterans)
Carles Folguera 95/96 26 Retirat
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut