FC Barcelona – Olympiacos: Primera derrota europea al Palau (88-96)

Els de Jasikevicius paguen un mal inici de partit i cauen per primer cop a casa a l’Eurolliga

El FC Barcelona ha patit la seva primera derrota com a local a l’Eurolliga contra l’Olympiacos. El duel, que a priori s’hauria d’haver disputat el passat 18 de novembre però que va ser ajornat per diversos casos de Covid-19 al conjunt grec, ha estat molt marcat pel parcial de 0-12 viscut en els primers minuts de partit. Obligat a anar sempre remolc, el Barça ha fregat la remuntada en el tram final de partit... però finalment s’ha quedat a mitges.

0-12 per començar

L’Olympiacos ha saltat al Palau més endollat que els blaugrana. Més intensos i pràcticament impecables en el llançament, els grecs s’han posat ràpidament amb un inquietant 0-12 al marcador. La primera cistella culer s’ha fet esperar: l’ha anotat Nikola Mirotic quan es fregava l’equador del primer quart. El màxim desavantatge culer ha estat de 15 punts: 11-26.

Tot i que els grecs no fallaven des del triple (5 de 5 per començar), mica en mica un Barça més intens ha anat retallant distàncies. Especialment al segon quart, amb un Hanga hiperactiu en defensa i una aportació coral en atac. El partit s’ha convertit en un intercanvi de cistelles que, poc a poc, ha anat afavorint el Barça. A la mitja part, ja eren només quatre els punts de diferència: 47-51.

Olympiacos resisteix

La dinàmica del segon quart feia pensar que el Barça podria capgirar el resultat durant el tercer. Però no ha estat així. Com a l’inici de partit, Olympiacos ha sortit al parquet un pèl més connectat que els culers i ha tornat a eixamplar les distàncies en el marcador, assolint fins a 13 punts d’avantatge (50-63). Una gran cistella de Bolmaro permetia al Barça arribar als últims 10 minuts de partit a 9 punts (63-72).

Reacció insuficient

Volia i semblava que podia el Barça, que ha tornat a reaccionar i s’ha plantat en el minut 35 de partit assolint l’empat per primera vegada des de l’inici del partit. El duel avançava a càmera lenta, amb contínues revisions i diverses faltes antiesportives, l’última una determinant d’Abrines sobre Harrison que ha permès els grecs tornar a agafar oxigen i passar del 82-84 al 82-89 a poc més de dos minuts del final. Era la sentència d’Olympiacos, que s’ha endut un triomf del Palau.