Baskonia – Barça: Derrota a Vitòria (82-71)

Els de Sarunas Jasikevicius no poden frenar els bascos i sumen la primera desfeta de la temporada a la Lliga ACB

No ha pogut ser i el Barça ha perdut en la seva visita al Buesa Arena (82-71). El conjunt entrenat per Sarunas Jasikevicius ha sumat la primera derrota de la temporada a la Lliga ACB, en un partit contra el Baskonia en què l’alta anotació local ha estat determinant.

Tot i que la primera part ha estat més igualada, amb intercanvi de cops constants, el tercer quart ha estat clau (70-58, min 30). El joc del Baskonia, liderat per Polonara i Giedraitis, ha resultat més efectiu i els 31 punts anotats en aquests 10 minuts han estat el cop definitiu al partit. El Barça, que només n’ha fet 18, ja no ha pogut capgirar l’electrònic en el tram final i ha consumat la desfeta.

Un inici d’igualtat

Sense Mirotic i Claver, però amb la recuperació d’un Abrines que ha estat clau en els primers minuts amb 6 punts, els blaugrana han començat bé (2-8, min 2). Però a poc a poc el Baskonia s’ha anat endollant i, amb quatre triples en el primer quart, ha pogut posar-se per davant (23-20, min 10).

El guió ha canviat en el segon quart, amb un Barça més fort en defensa que ha aconseguit un parcial de 4-13 (27-33, min 16). Els d’Ivanovic, però, han aconseguit refer-se i han enviat el partit al descans amb tot per decidir (39-40, min 20).

Es trenca el duel

Després del descans, el Barça ha tingut problemes d’anotació i el Baskonia ho ha aprofitat per transformar un parcial de 12-1 (51-41, min 24). Una diferència que ha resultat definitiva, perquè més o menys s’ha anat mantenint. No només en el tram final del tercer període, en què ha fet 31 punts (70-58, min 30), sinó també en el darrer. Perquè els de Jasikevicus, tot i el 25 de valoració de Davies o els 15 punts d’Heurtel, no han aconseguit trobar la tecla per canviar la dinàmica i el duel de la jornada 6 d’aquesta Lliga ACB ha acabat 82-71.