València Basket – Barça: Victòria treballada a la Fonteta (66-71)

Els de Sarunas Jasikevicius s’imposen en un duel igualat i decidit des de la defensa a la segona meitat

Triomf amb molt treball culer l'Eurolliga. El Barça s’ha imposat al València Basket en un duel igualat a la Fonteta (66-71), en el qual els culers han sabut capgirar el marcador des de la intensitat defensiva de la segona part. Rolands Smits, amb 15 punts, ha estat el màxim anotador barcelonista. Un partit que ha suposat el primer partit oficial del curs per a Kuric i el debut en Eurolliga de Sergi Martinez.

El partit s’ha iniciat amb molt ritme i anotació entre els dos conjunts. Aquest començament elèctric ha donat pas a cinc minuts amb menys punts. En el conjunt blaugrana Rolands Smits ha liderat l’atac i amb un Calathes firmant bons minuts. València Basket s’ha mantingut per davant en el marcador al final d’aquests primers 10 minuts (19-16).

Intensitat blaugrana en defensa

Al segon quart el Barça ha augmentat la intensitat defensiva i això ha permès als culers ajustar el resultat. Tot i així, l’encert del local Guillem Vives i l’efectivitat des del triple de València Basket no han permès als culers capgirar del tot el marcador, amb un inspirat Smits però amb un Barça que s’ha vist castigat en el rebot ofensiu (35-33).

Capgiren el marcador

El Barça s’ha trobat còmode en el tercer període i els de Sarunas Jasikevicius han trobat una defensa sòlida que els ha permès desplegar un atac amb fluïdesa i encert, de la mà sobretot de Calathes, Abrines i Smits. Una cistella d’Abrines en els darrers segons del tercer quart ha situat al Barça amb la màxima avantatge (44-54).

Duel obert fins al final

En el darrer període el Barça ha mantingut l’avantatge en tot moment i una cistella de Higgins situava els culers 12 punts per sobre (54-66, min 37). Tot i així, el conjunt local no s’ha rendit en cap moment i València Basket ha retallat la barrera dels 10 punts, en un final ajustat però amb el Barça per davant en tot moment. Al final, els de Sarunas Jasikevicius han sumat el segon triomf del curs a l’Eurolliga per 66-71.