L’Assemblea de Socis Compromissaris serà el 25 d'octubre

L’Assemblea de Socis Compromissaris serà el 25 d'octubre

L'Assemblea tindrà lloc coincidint amb la celebració del partit contra el Reial Madrid CF, i sempre seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport

A més de la data per a la celebració de les eleccions a la presidència del Club, a continuació repassem els acords de la reunió ordinària de la Junta Directiva d'aquest dijous:

Celebració de l’Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris

La Junta Directiva convoca l’Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris per al dia 25 d’octubre, coincidint amb la celebració del partit contra el Reial Madrid CF, i sempre seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. En cas que les circumstàncies derivades de la pandèmia de la COVID-19 no permetin presevar la salut de tots els participants, la celebració de l’Assemblea s’ajornarà fins que es donin les condicions de seguretat sanitària perquè pugui ser convocada i celebrada presencialment.

COVID-19: impacte econòmic en el futbol europeu

La Junta Directiva ha analitzat el contingut de la darrera Assembla General de l’ECA, celebrada telemàticament dimarts passat amb la participació del president Josep Maria Bartomeu, en què es va detallar la reducció d’ingressos que ha generat la pandèmia de la COVID-19 als clubs europeus. En dos anys, es calcula que el conjunt dels clubs europeus deixaran d’ingressar uns 4.000 milions d’euros.

Segons la FIFA, el 90% d’aquesta davallada impactarà en els pressupostos dels clubs, i tindrà una repercussió directa en el mercat de fitxatges, de manera que el valor dels traspassos baixarà entre un 20 i un 30%.

D’altra banda, els clubs cobraran 575 milions d’euros menys en concepte dels drets de televisió de la darrera edició de la UEFA Champions League i de l’Europa League, a causa de l’ajornament de les competicions i la seva represa en format de fase final.

Mesures d’ajustament pressupostari per a la temporada 2020-2021

La Junta Directiva ha avaluat el paquet de mesures proposades per la Comissió COVID-19 amb l’objectiu d’ajustar i equilibrar el pressupost de la temporada 2020-2021, d’acord amb la davallada d’ingressos prevista com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia.

El Club estima que aquesta reducció se situarà al voltant del 30% en relació als ingressos pressupostats per a la temporada 2019-2020. El càlcul d’aquesta xifra s’ha fet en el supòsit que l’activitat del Club es pugui començar a normalitzar a partir de començaments de l’any vinent.

Aquestes mesures s’afegeixen a les que la Junta Directiva ja va posar en pràctica des de l’inici de la pandèmia, amb l’objectiu de màxim estalvi per minimitzar les pèrdues ocasionades per la manca d’ingressos en el decurs del darrer quadrimestre de l’exercici 2019-2020.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut