Un dia a dia molt diferent que fa un any

Un dia a dia molt diferent que fa un any

Com el coronavirus ha transformat la vida quotidiana d'alguns membres de l'Agrupació

El retorn a la normalitat ha suposat per a moltes persones l'establiment de mesures especials de protecció i nous protocols impensables fa només 6 mesos. Uns canvis que han estat encara més evidents en aquells col·lectius afectats per la pandèmia del coronovirus o vulnerables a la malaltia. Treballant o col·laborant amb aquests col·lectius hi ha diversos membres de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, exjugadors blaugrana que d'una manera professional o voluntària tenen contacte directe amb persones, i això fa que hagin notat de manera més directa les mesures de protecció. 

En Xavi Guzmán, un dels porters de l'Agrupació i també dels Barça Legends, gestiona dues residències de gent gran a Sabadell: "vam treballar molt a principis d'any i vam tancar les visites abans que es publiquessin els protocols de seguretat, això ens va anar molt bé". Guzmán, com d'altres persones del seu staff, pràcticament van viure el pic de la pandèmia amb les persones residents durant moltes jornades esgotadores. L'esforç els va pagar la pena i ara té molt clar que no val abaixar la guàrdia: "Fins que no existeixi la vacuna, aquesta serà la nostra rutina, ens hem d'esforçar perquè el que passi fora d'aquí no ens afecti". On també s'han hagut de prendre mesures de seguretat especials ha estat en totes les activitats esportives d'estiu, com en el campus de futbol on participa Javi Botella, amb controls de temperatura en arribar, grups tancats de màxim 10 persones i distància mínima entre futbolistes i també amb els entrenadors i entrenadores. 

Javi Botella, membre de l'Agrupació vinculat a un campus d'estiu, explica com viu el retorn a la normalitat. Pedro Valero / Agrupació

 

A nivell socioeconòmic, l'impacte de la pandèmia encara s'ha de quantificar, tot i que és evident el sostrac econòmic que ha provocat en molts sectors de l'economia. I això té un efecte directe en el dia a dia de moltes famílies. Segons Pedro Leo, membre de l'Agrupació que fa de voluntari al Banc dels Aliments de Sant Cugat del Vallès, "l'augment de la demanda durant el pic de la pandèmia va ser d'un 70%, i ara, tot i que estem per sobre dels nivells previs, s'ha començat a estabilitzar".

L'exjugador blaugrana Pedro Leo és voluntari del Banc d'Aliments de Sant Cugat i ha vist com ha augmentat la demanda durant la pandèmia.

 

L'Agrupació també espera quan sigui possible tornar a la normalitat de l'activitat, i ho farà seguint les indicacions del FC Barcelona i també del Departament de Salut. La previsió és que al setembre es pugui començar a reprendre certa activitat a la seu social, malgrat que caldrà prestar molta atenció a l'evolució de la pandèmia i a possibles noves mesures. Mentrestant, les xarxes socials (@fcbjugadors) i els grups interns de Whatsapp serveixen per mantenir en contacte entre els membres de l'entitat.

"El clima creat des de l'Agrupació ens uneix a tots. Encara que no ens veiem, el contacte és continu i això reconforta sempre."

Xavi Guzmán

 

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut