[PRÈVIA] Barça B - Sabadell: Una final que val un ascens

[PRÈVIA] Barça B - Sabadell: Una final que val un ascens

[20 hores, Barça TV + (fora d'Espanya) i Footters] El filial blaugrana afronta l'última eliminatòria per tornar a estar a la Segona Divisió A

Ha arribat el dia. El dia en què el Barça B pot ser equip de la Segona Divisió A. Per això haurà de superar el Sabadell en l'última eliminatòria dels play-off exprés a l'Estadi Antonio Lorenzo de Marbella (20 hores, Barça TV + (fora d'Espanya) i Footters). El filial blaugrana ha arribat fins aquí després de superar el Valladolid Promesas (3-2) en la primera eliminatòria disputada al Ciutat de Màlaga i al Badajoz (1-1, 5-3), en un partit agònic que es va resoldre en una tanda de penals per a la història, al Nuevo Mirador d'Algesires.

El filial blaugrana buscarà aquest diumenge el seu setè ascens a la Segona A de la història. El camí no ha estat gens fàcil i els blaugranes són molt conscients del que ha costat arribar fins aquí. Però encara queda un últim pas, i serà superar el Sabadell, un equip conegut per estar en el mateix grup III de la Segona B, però molt difícil: "El coneixem perquè està en la nostra Lliga, sabem el tipus de jugador i entrenador que té, i el que està fent durant la temporada, i serà molt difícil perquè té una plantilla molt completa i experta", va argumentar el tècnic Garcia Pimienta en la prèvia del duel.

"Aquesta generació es mereix jugar a Segona A"

"Nosaltres amb els que hem vingut aquí, més els nois que estan al juvenil han demostrat que hi ha nivell de sobres per ser aquí. En els dos partits, jugador que ha jugat ho ha fet perfectament", va afegir el tècnic del filial que, a més, va explicar les ganes que té el grup d'aconseguir l'ascens: "Els nois venen amb la moral pels núvols, han demostrat la qualitat i el nivell que tenen i el que sí puc garantir és que competiran fins al final i espero que aconseguim l'ascens a la Segona A". I va concloure: "Estan en aquesta final de manera merescuda i seria molt bonic que aquesta generació jugui junta a la Segona Divisió A. S'ho mereixen".

Els blaugranes arriben al partit després del desgast dels 120 minuts i els penals davant el Badajoz: "Les ganes d'ascendir pesen més que qualsevol tipus de cansament. Els que portem temps a la casa, sabem el que és portar aquest escut cada dia i en cada partit", va declarar Jandro Orellana, mentre que Sergio Akieme va assegurar que l'equip "té la responsabilitat de donar-ho tot i d'aconseguir l'ascens que es va proposar a l'inici de temporada".

Per a aquest partit, Garcia Pimienta continuarà sense poder comptar amb els lesionats Álex Collado, Sarsanedas, Hiroki Abe, Labinot i Rosanas ni tampoc amb Riqui Puig i Ansu Fati, en dinàmica de primer equip. Així doncs, el tècnic tindrà a la seva disposició els mateixos 22 jugadors, 13 de la plantilla del Barça B i 9 jugadors del Juvenil A: Iñaki Peña, Morer, J. Cuenca, O. Mingueza, Monchu, Carevic, Araujo, Jandro, Ramos Mingo, Akieme, Matheus, Reis, R. Manaj, Álvaro Sanz, Konrad, Nico, Nils, Ilaix Moriba, Arnau Tenas, Mika, Jaume Jardí i Gerard.

Un rival conegut

El Sabadell, per la seva banda, arriba a l'última eliminatòria després de superar les dues anteriors a la tanda de penals. Primer, contra l'Atlètic de Madrid, a qui va derrotar després d'arribar amb 1-1 als 120 minuts, i després la Cultural Lleonesa, després d'empatar 2-2 a la fi dels 120.

L'equip dirigit per Antonio Hidalgo es caracteritza per ser compacte, expert i fort defensivament. I és que l'equip arlequinat ha rebut 25 gols en total a la Lliga, el que significa 0,69 gols per partit. En la faceta ofensiva, els blaugranes hauran d'estar atents a jugadors com Boris, Edgar i Querol, ja que sumen més del 50% dels gols realitzats. Per a aquest partit, el Sabadell no podrà comptar amb el seu capità, Ángel Martínez, per sanció.

Barça B i Sabadell ja s’han enfrontat aquesta temporada en partit de la Lliga regular del grup III de la Segona Divisió B. En aquella ocasió, els blaugranes es van imposar a l’Estadi Johan Cruyff per 1-0 amb gol de Monchu.

L'altra eliminatòria

Aquest diumenge, a més, es jugarà el Castelló-Cornellà a La Rosaleda i lluitaran per una altra plaça en la categoria de plata, on ja han pujat el Logronyès i el Cartagena. Els resultats han deixat per l’últim dia dues eliminatòries entre els quatre equips del mateix grup III de la Segona B. Un fet que mostra del nivell dels equips d’aquest grup.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut