El retrobament de dos vells coneguts

El retrobament de dos vells coneguts

Barça B i Badajoz s’han enfrontat en 18 ocasions però no ho fan des del 24 d’abril de 1999 al Miniestadi quan tots dos equips jugaven a Segona Divisió A

La darrera vegada que Barça B i Badajoz es van enfrontar va ser el 24 d’abril de 1999. Va ser a Segona Divisió A, a la jornada 34, i els extremenys es van imposar al Miniestadi per 0-1 amb gol d’Antonio Moreno. Aquell dia, el Barça B va formar amb Felip, a la porteria, Ferrón, Óscar Álvarez, Iban Cuadrado, Puyol, Casablanca, Mario Rosas, Miguel Ángel, Caballero, Rubio i Nakor.  El Barça B, dirigit aquella temporada 1998/99 per Josep Maria Gonzalvo, va acabar perdent la categoria i el Badajoz de Blas Ziarreta va finalitzar la Lliga en una còmoda catorzena posició. Des d’aquell dia, ja fa 21 anys, Barça B i Badajoz no s’han tornat a enfrontar. Demà dijous, 23 de juliol, ho tornaran a fer a l’Estadi Nuevo Mirador de Algeciras (20.00 hores) a la segona eliminatòria del Play-off exprés d’ascens a Segona Divisió A. El partit s’oferirà en directe per Barça TV+.

L’estadística diu que Barça B i Badajoz s’han enfrontat en 18 ocasions amb un balanç de 6 victòries del Barça B, 5 empats i 7 victòries del Badajoz. Però el que no diuen les xifres és què s’amaga darrera d’aquests partits. Val un primer record. La primera victòria del Barça B al camp del Badajoz va ser el 15 d’octubre de 1978, a Segona Divisió B, per 2-4 amb gols de Calderé, Carrasco, Marcelino i Cándido. En aquell Barça Atlètic, com s’anomenava l’equip aleshores, hi trobem sota les ordres d’Antoni Torres a jugadors com Ferrer, Moratalla, Gratacós, Manolo, Mercader, Rojo o Albadalejo. Aquella mateixa temporada 1978/79 es va produir la primera victòria a casa, a l’antic Fabra i Coats, contra el Badajoz. Va ser per 2-0 amb gols de Lozano i Ramírez.

Aquesta va ser la segona victòria que va aconseguir el Barça B davant del Badajoz. Després van venir quatre més. La tercera victòria contra el Badajoz va ser, també a Segona B, l’any 1981 per 2-0, amb gols d’Arcadio i Marcelino; la quarta va arribar l’any 1993, ja a Segona A, amb triomf  a camp contrari per 0-1, amb gol de Vucevic i presència a l’equip titular de Quique Costas de jugadors com Angoy, Álex Garcia, Jordi Cruyff, Carreras, Ekelund, Maqueda i Òscar Garcia.

El gol de García Pimienta

La cinquena victòria contra l’equip extremeny va ser l’any 1994, també lluny del Miniestadi, amb triomf per 0-2 amb gols de Jordi Cruyff i l’actual entrenador del filial, Garcia Pimienta. Aquell dia van jugar: Angoy, Eduardo, Quique Álvarez, Patri, Tito, Jordi Cruyff, Javi Delgado, Luis Cembranos, Quique Martín, Jon Bakero i García Pimienta.

La sisena i darrera victòria contra el Badajoz va arribar al Miniestadi el 17 de maig de 1997. El Barça B, entrenat per Juande Ramos, es va imposar per 1-0 a la jornada 35 de Segona Divisió A. Juan Carlos Moreno va marcar el gol de la victòria aconseguida per un equip que aquell dia va sortir amb el següent onze titular: Arnau, Xavi Roca, Porto, Quique Álvarez, Mingo, Gerard, Setvalls, Vucevic, Rufete, Moreno i Juanjo. A la segona part van entrar Vacas, Jon Bakero i Marc Bernaus. Aquesta va ser la darrera victòria contra l’equip extremeny. La pròxima cita serà demà, 23 de juliol, a l’Estadi Nuevo Mirador d’Algeciras (20.00 hores). En joc una plaça a la darrera eliminatòria del Play-off exprés d’ascens a Segona Divisió A.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut