Garcia Pimienta signa la seva renovació de contracte

Garcia Pimienta signa la seva renovació de contracte

L’acte ha tingut lloc a la llotja de l’Estadi Johan Cruyff amb la presència del president Josep Maria Bartomeu, el directiu responsable del Barça B, Xavier Vilajoana, i el secretari tècnic del futbol professional, Éric Abidal

Francesc Xavier Garcia Pimienta ha signat avui la renovació del seu contracte com entrenador del Barça B fins al 30 de juny del 2021, ampliable a una temporada més. L’acte ha tingut lloc a la llotja de l’Estadi Johan Cruyff en presència del president, Josep Maria Bartomeu, el directiu responsable del Barça B, Xavier Vilajoana, i el secretari tècnic del futbol professional, Éric Abidal.

Francesc Xavier Garcia Pimienta va néixer el 3 d’agost del 1974 a Barcelona. El 1986 va començar jugant a les categories inferiors del FC Barcelona fins a arribar al Barça B, on va formar part de la Quinta del Mini amb jugadors com De la Peña, Celades, Quique Álvarez, Roger, Juan Carlos Moreno o Toni Velamazán. Va esclatar a la temporada 1995-96, en la qual va marcar 8 gols en 35 partits i va debutar amb el primer equip el 26 de maig del 1996, en partit de Liga contra el Deportivo. Des de l’any 2001 ha estat entrenant les categories inferiors del FC Barcelona, on ha passat del Cadet A fins al Barça B.

Campió de la UEFA Youth League

Després de dirigir diversos equips a la Masia, Garcia Pimienta va estar dues campanyes sent el segon entrenador del Barça B (del 2015 al 2017). A l'inici de la temporada 2017-18, va passar a entrenar el Juvenil B, i, poc després, el Juvenil A. Precisament amb el Juvenil va aconseguir proclamar-se campió de Lliga i també de la UEFA Youth League a Nyon, guanyant un doblet. Posteriorment, va fer-se càrrec del Barça B a les acaballes de la temporada 2017-18, després de la destitució de Gerard López com a entrenador del filial blaugrana. 

El Barça B, ja a les seves ordres, va finalitzar en vuitena posició la temporada 2018-19 amb un equip molt jove, amb la base dels campions de la Youth League, que aquesta temporada 2019-20 ha esclatat classificant-se, com a segon, per al play-off d’ascens on s’enfrontarà el proper diumenge 19 de juliol al Valladolid Promesas a la primera eliminatòria que es disputarà a l’Estadi Ciudad de Màlaga.

Declaracions de Garcia Pimienta

"Estic molt content de seguir vinculat a aquest Club, de seguir aprenent, que els jugadors millorin dia a dia, perquè tenim el repte que estem formant els millors jugadors del món perquè arribin al primer equip del Barça."

"Tinc la gran sort d'haver viscut aquest estil des de ben petit. Vaig tenir la sort de viure-ho com a jugador i ara com a entrenador. Sempre he cregut amb aquesta filosofia, amb aquesta manera de jugar, amb aquest estil. Com a jugador he tingut la sort de viure-ho en primera persona i m'he format com a entrenador aquí també. No és fàcil estar en aquest Club tant de temps, vaig començar entrenant el Cadet A i ara estic al Barça B. Molt content per poder seguir millorant."

"Portem moltes setmanes entrenant, tenim jugadors a la primera plantilla, i anirem amb el millor equip possible. S'ho han guanyat amb molt d'esforç i actitud, serà molt difícil pujar, però ho intentarem."

"Tenint en compte que és difícil pujar de categoria i en aquest format a partit únic en què qualsevol error et penalitza, cal dir que seria un bon projecte afrontar la temporada vinent a la Segona Divisió A amb aquesta generació de futbolistes que penso que s'ho mereixen. Fa dues temporades van guanyar la Youth League, la Lliga, la temporada que van fer el curs passat a la Segona B, amb una plantilla molt jove, aquesta temporada segons classificats i amb la intenció clara d'aconseguir l'ascens, penso que aquesta fornada de jugadors es mereixen jugar a la Segona Divisió A."

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut