Celta – Barça: Repartiment de punts a Balaídos (2-2)

Un doblet de Luis Suárez no és suficient per superar el conjunt gallec en un duel igualat i amb ocasions per als dos equips

Empat a Balaídos (2-2) en un partit en el qual el Barça s’ha avançat dues vegades en el marcador. Un doblet de Luis Suárez, amb dues assistències de Leo Messi, no ha servit als de Quique Setién per imposar-se a un combatiu Celta que ha sabut aprofitar les seves ocasions de perill.

Inici frenètic

Primers minuts de domini blaugrana absolut de la possessió. Ben aviat Vidal ha filtrat una passada cap a Ansu Fati, que no ha pogut rematar la jugada. Però els de Quique Setién no han desistit i han seguit buscant el gol. Ben a prop de marcar ha estat Piqué, en una rematada de cap després d’un servei de córner. La rematada del central culer ha colpejat la fusta amb força. I tot això en els primers 10 minuts de joc.

Suárez fa justícia

Als 20 minuts, una falta sobre Vidal a la frontal de l’àrea ha servit perquè el Barça s’avancés en el marcador. Una gran pilota del crac argentí ha connectat amb el cap de Luis Suárez, que ha rematat la pilota al fons de la porteria (0-1, min 20). El Celta, però, ha reaccionat amb dues arribades de perill, una d’aquestes un xut al pal de Brais Méndez.

Els barcelonistes han seguit amb l’objectiu d’ampliar el marcador i Messi ha fet una gran passada a Ansu Fati, que dins l’àrea ha vist com el seu xut era desviat per la defensa del Celta. L’astre argentí ha pogut marcar el 2-0 abans del descans, en una jugada personal a la frontal de l’àrea, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat.

Intercanvi de gols

En una de les primeres accions de la segona meitat, el Celta ha igualat el marcador en un contraatac en el minut 49. Smolov ha rematat davant de Ter Stegen una passada de Yokuslu per situar l’empat (1-1, min 49). La insistència culer ha tingut la seva recompensa en una passada de Messi a Suárez, que el davanter uruguaià ha aprofitat a la perfecció per situar l’1-2 en el minut 67, firmant el seu doblet particular.

Les ocasions i arribades de perill han estat igualades fins al final, però Ter Stegen ha fet una gran aturada després d’una combinació entre Aspas i Nolito. Quan el partit encarava ja la recta final, Iago Aspas ha igualat novament el marcador en una falta directa a pilota aturada, que suposaria el definitiu 2-2 (minut 88). Amb aquest empat el Barça se situa momentàniament líder, un punt per sobre del Reial Madrid, a l’espera del que faci el conjunt blanc aquest diumenge contra l’Espanyol. El proper partit dels de Quique Setién serà el dimarts al Camp Nou contra l’Atlètic de Madrid (22.00 hores).