Una Lliga com la de fa 27 anys

Una Lliga com la de fa 27 anys

Reial Madrid i FC Barcelona empaten a punts a set jornades per al final de Lliga, un precedent idèntic al de la temporada 1992/93. Com va acabar aquell campionat?

Els més joves poden tenir la sensació d’estar vivint una de les Lligues més igualades de la història. Ara mateix, Reial Madrid i FC Barcelona empaten a punts al capdamunt de la classificació, quan queden només set jornades per disputar-se. El cert és, però, que aquesta mateixa situació ja es va produir fa exactament 27 anys.

A la temporada 1992/93 -quan les victòries encara valien dos punts- el Barça de Johan Cruyff compartia liderat amb els blancs, llavors dirigits per Benito Floro. Tots dos sumaven 48 punts i, a diferència d’ara, qui liderava la competició tot i l’empat a punts eren els blaugrana, amb un goal-average general favorable. En els enfrontaments directes Barça i Madrid s’havien guanyat mútuament per 2-1.

Dues Lligues igualades a falta de set jornades.
Dues Lligues igualades a falta de set jornades.

Però com va acabar aquella Lliga?

Aquell final de Lliga va ser una muntanya russa, amb el Reial Madrid un punt per davant fins a l’inici de l’última jornada... quan va haver de desplaçar-se a Tenerife per tancar la Lliga per segon any consecutiu. Allà va perdre 2-0 i el Barça va fer la feina a casa, contra la Reial Societat (1-0), per prendre-li el liderat coincidint amb la finalització del campionat.

Així, doncs, en les set jornades finals el Barça va sumar 10 punts (cinc victòries i patint dues derrotes) mentre que el Reial Madrid només en va sumar 9 (tres victòries, tres empats i una derrota). La Lliga seria culer. Es repetirà la història 27 anys després?

Guardiola, abraçant-se amb Cruyff després de guanyar la Lliga 1992/93.
Guardiola, abraçant-se amb Cruyff després de guanyar la Lliga 1992/93.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut