Barça - Llevant: S'esfumen les possibilitats de revalidar el títol de Lliga (2-3)

El conjunt valencianista ha remuntat el 2-0 inicial dels blaugrana i deixa als d'Andreu Plaza fora del play-off de la competició domèstica

No ha pogut ser. El Barça ha caigut derrotat contra el Llevant en el primer partit del play-off del títol de Lliga per 2-3. Un partit a caixa o faixa que s'ha decantat de cara al conjunt granota. Els blaugrana s'han avançat en el marcador amb un gol de Lozano en els primers compassos de partit i de Daniel en la represa. Però els de Diego Ríos han capgirat el resultat amb un gol de Pedro Toro, de penal, de Cuzzolino, de doble penal, i de Cecilio, que ha fet el tercer i definitiu quan només faltaven tres segons per al xiulet final.

Lozano obre la llauna

107 dies després, la pilota ha tornat a rodar per la pista. Després de recuperar sensacions amb la competició en els primers minuts de partit, les primeres ocasions del Barça han arribat de les botes d'Adolfo. El segon millor jugador del món ha posat contra les cordes el Llevant des de la banda esquerra, des d'on ha creat molt perill. Però l'encarregat d'obrir la llauna ha sigut Sergio Lozano amb un gol de traca i mocador. Juntament amb Mario Rivillos, ha recuperat l'esfèric a camp propi, ha avançat metres i, a tres quarts de camp, ha trepitjat la pilota per allunyar-se de la seva marca i ha enviat una canonada directa a l'escaire. L'eufòria de tot l'equip ha contrastat amb el silenci de les grades del Martín Carpena: totalment buides.

Ja en el tram final del primer temps, Dyego ha pogut anotar el segon gol del partit, però la pilota s'ha estavellat en la fusta i, en la segona acció, Pedro ha salvat amb el cos el xut de Boyis. També Daniel, qui ha provat de superar Raúl Jiménez amb un barret des de la frontal de l'àrea, però la sort s'ha decantat per la banda del conjunt granota.

Daniel dona ales al Barça...

Amb la represa, el partit ha baixat les revolucions del primer temps. Així i tot, el Llevant ha aconseguit incomodar Juanjo; la més clara de totes l'ha tingut Cuzzo amb un xut picat per sobre del porter blaugrana, però Adolfo, amb una acció miraculosa, ha salvat la pilota sobre de la línia de gol. Pocs minuts després, Daniel ha anotat el 2-0 amb una jugada de llibre. Juanjo ha servit de porteria, Ximbinha ha deixat de cap la pilota morta a la frontal de l'àrea i el '6' del Barça ha materialitzat l'un contra un enviant la pilota al fons de la xarxa.

...però Cuzzo i Cecilio esfumen el somni de la Lliga

Dos minuts després del segon gol blaugrana, i amb el porter-jugador, el Llevant ha escurçat distàncies des del punt de penal. Pedro Toro ha enganyat completament Juanjo i ha aprofitat la falta comesa per Aicardo sobre Rubi a l'interior de l'àrea. Amb el gol de Cuzzolino des del doble penal quan faltaven dos minuts per al xiulet final, el Barça encara estava classificat per a les semifinals del play-off de la Lliga, per haver quedat per davant del Llevant a la fase regular. Malgrat això, el conjunt granota no s'ha arronsat i Cecilio ha anotat el definitiu 2-3 amb un xut creuat des de la frontal de l'àrea quan només faltaven tres segons per al final. D'aquesta manera, el conjunt blaugrana diu adéu a les possibilitats de revalidar el títol de Lliga.

Barça, 2
Llevant, 3

Barça: Juanjo, Marcenio, Lozano, Aicardo, Ximbinha –cinc inicial–, Roger, Boyis, Daniel, Dyego, Adolfo, Rivillos, Arthur, Dídac i Esquerdinha.

Llevant: Raúl, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Cuzzolino, Chano -cinc inicial-, Chillo, Márquez, Gallo, Prieto, Sena, Santos, Caye, Toro i Pedro.

Gols: 1-0, Lozano (min 8); 2-0, Daniel (min 30); 2-1, Pedro Toro (min 32); 2-2, Cuzzolino (min 38); 2-3, Cecilio (min 40).

Àrbitres: Ismael Martínez, Carlos Núñez i Juan José Cordero. Han amonestat amb targeta groga Cecilio i Gallo, del Llevant.