Unzué: “Estic fort mentalment per conviure amb la malaltia

Unzué: “Estic fort mentalment per conviure amb la malaltia"

L’exjugador i exentrenador culer ha explicat que pateix l’ELA però ha assegurat que “em sento un privilegiat per tot el que la vida m’ha donat fins al moment”

Juan Carlos Unzué, exjugador i exentrenador del FC Barcelona, ha comparegut aquest dijous a l’Auditori 1899 per informar de la seva malaltia: “El passat mes de febrer es va confirmar el primer diagnòstic del passat estiu. Pateixo ELA (Esclerosis Lateral Amiotròfica), la qual està afectant les meves extremitats. És una malaltia que no té tractament ni cura”.

Unzué, amb el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, fent-li costat, ha volgut agrair el Barça i a tots els assistents, entre els quals hi era Quique Setién i diversos jugadors del primer equip, juntament amb altres exculers com Luis Enrique Martínez o Carles Puyol. A més, ha explicat que “ho porto bé, estic fort mentalment per conviure amb aquesta difícil malaltia i em sento un privilegiat per tot el que la vida m’ha donat fins al moment”.

El navarrès també ha comentat: “Després d’aquests mesos, on he pogut percebre la poca visibilitat que té l’ELA i les dificultats i falta de recursos que té al nostre país, el meu objectiu ja no serà entrenar a un equip de futbol, la meva etapa com a tècnic ha finalitzat. Ara firmaré per un equip modest però molt compromès: el dels pacients d’ELA. Som uns 4.000 a aquest país, cada dia es sumen tres persones però perdem a altres tres”.

Finalment, Unzué també ha explicat que “volem intentar ajudar a la gent donant visibilitat, intentar trobar un tractament que la freni i trobar una solució que curi aquesta malaltia”. “El 21 de juny és el dia mundial de l’ELA i volem aconseguir aquesta visibilitat i que es vegin les grans dificultats que moltes famílies pateixen en aquest país”, ha afegit.

La seva carrera com a blaugrana

Cal recordar que Juan Carlos Unzué va ser jugador barcelonista durant dues temporades (1988-1990), on va jugar 38 partits i va guanyar una Recopa d'Europa i una Copa del Rei. El 2003 va tornar al Barça com a entrenador de porters, càrrec que va ocupar fins al 2010, amb Frank Rijkaard i Josep Guardiola a la banqueta. Finalment, va tenir una tercera etapa al Club, aquest cop com a segon entrenador de Luis Enrique (2014-17). Així doncs, Unzué va formar part del millor Barça de la història, guanyant tots els títols possibles entre els quals destaquen els dos triplets de la història culer (2009 i 2015). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut