Els tres ascensos recents

Els tres ascensos recents

Pep Guardiola, Luis Enrique i Gerard López han estat els tècnics que han aconseguit ascendir al filial blaugrana en els últims 11 anys

En els 50 anys d'història que ja té el Barça B hi ha hagut moltíssims moments per al record. I un d'aquests records tan emotius i alegres són els ascensos. En total, el filial barcelonista ha celebrat fins a vuit ascensos en aquests deu lustres de vida. I tres d'ells han estat en els últims 11 anys.

L'ascens a Segona B amb Pep Guardiola

La temporada 2007/08 el Barça B jugava a Tercera Divisió després que en la 2006/07 descendís a la Tercera. Pep Guardiola va agafar el comandament de l'equip i va finalitzar el campionat primer de grup amb 83 punts.

Era la primera temporada del tècnic de Santpedor a les banquetes i es va estrenar de manera brillant. Jugant com els àngels i quedant campió de grup. En la promoció d'ascens el filial barcelonista va superar al Castillo (0-0 en l'anada i 6-0 en la tornada) i al Barbastre (0-2 i 1-0 al Miniestadi).

Una generació espectacular amb jugadors com Sergio Busquets i Pedro que després formarien part d'una època daurada amb el primer triplet de la història de el Club i dues Lligues de Campions, entre molts més títols. Aquesta generació també estava formada per jugadors com Oier, Marc Valiente, Xavi Torres, Botía, Víctor Sánchez, Jeffren i Víctor Vázquez, entre d'altres.

Luis Enrique ascendeix l'equip a Segona A

Després de la gran temporada al filial blaugrana, Pep Guardiola va ser nomenat tècnic del primer equip. Així doncs, va arribar Luis Enrique Martínez al capdavant de la banqueta del Barça B i va continuar la feina que va fer Guardiola. Aquesta temporada 2008/09 l'equip blaugrana va practicar un bon futbol i gairebé aconsegueix posicions d'ascens amb una sisena plaça a la classificació final.

Però va ser en la temporada següent quan l'equip del tècnic asturià va aconseguir quedar segon del Grup III de la Segona B. La generació de Bartra, Montoya, Fontàs, Muniesa, Sergi Roberto, Nolito, Jonathan Soriano, Thiago Alcántara, Jonathan Dos Santos, Edu Oriol i Benja, entre molts altres, va fer un futbol brillant i vistós. Per aconseguir l'ascens van haver de superar al Polideportivo Ejido (3-3, 1-1), al Jaén (0-0, 3-0) i al Sant Andreu (1-0, 0-0). L'última eliminatòria va ser molt igualada i trepidant, digne d'un ascens.

Al Miniestadi el filial barcelonista va tenir moltes ocasions, però no aconseguia marcar fins que al minut 88, Jonathan Soriano va marcar de penal l'1-0. El partit de tornada va acabar en empat a zero, però va valer al Barça B per pujar a la categoria de plata després d’11 anys.

L'ascens amb Gerard López

El filial blaugrana havia baixat la temporada 2014/15 i Gerard López va ser nomenat tècnic en la 2015/16. Aquella temporada va ser de transició i l'equip va finalitzar en la 11a posició. Però en la següent, malgrat un inici de temporada irregular, l'equip va aconseguir fer una gran temporada quedant primer de grup amb 82 punts, 15 més que l'Alcoià que va quedar segon.

En la promoció d'ascens el filial barcelonista no va poder pujar a la primera oportunitat després de perdre l'eliminatòria davant la Cultural Leonesa (0-2 al Mini i 2-1 en la tornada) i va haver de jugar dues eliminatòries més per poder certificar el ascens. Primer, davant el Cartagena on van guanyar per 0-2 en l'anada, encara que en el Mini es va patir de valent en la tornada (0-1). I després, al Racing de Santander, on el Barça B va aconseguir una enorme golejada en el partit d'anada (1-4), que va deixar la tornada molt ben encarada. El filial barcelonista va guanyar per 1-0 i va certificar d'aquesta forma el seu retorn a la categoria de plata dues temporades després.

Jugadors com Carles Aleñá, Sarsanedas, Tarín, Marc Cardona i Rafa Mújica van destacar en aquell equip, juntament amb Dani Romera i Perea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut