Calendari i formats de les competicions Asobal

Calendari i formats de les competicions Asobal

La Supercopa d’Espanya es jugarà el 29 d'agost; la Lliga Sacyr ASOBAL arrencarà el 2 de setembre en format regular de 34 jornades, i la Copa del Rei, amb una fase final única, es disputarà del 5 al 7 de març del 2021

Aquest dissabte s’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària de la Reial Federació Espanyola d'Handbol, en què s’han decidit, entre altres qüestions, el calendari per a la temporada 2020-21 i el format de totes les competicions. Un cop clausurada sobtadament la temporada 2019-20 degut a l’epidèmia de la Covid-19, la federació i l’associació de clubs (Asobal) han pres les decisions necessàries per a la celebració del nou curs.

La temporada estatal arrencarà el 29 d'agost amb la disputa de la Supercopa d’Espanya, que enfrontarà el Barça (campió de Lliga) amb el BM Benidorm (subcampió de la Copa del Rei). Uns dies després, el 2 de setembre, també arrencarà una Lliga Sacyr ASOBAL que comptarà amb 18 equips després dels ascensos del Club Cisne i del Villa de Aranda i l’anul·lació dels descensos. El campionat, tot i aquest increment de participants, mantindrà el format de Lliga regular, passant de 30 a 34 jornades.

La competició que canviarà de format serà la Copa del Rei, que passarà a disputar-se en una fase final única de vuit equips, i en què se suprimiran les rondes prèvies de classificació. La competició es disputarà del 5 al 7 de març del 2021, i hi participaran l’actual campió (Barça), l’equip organitzador i els sis primers classificats de la Lliga al final de la primera volta.

Quant a la Copa Asobal, que fins ara tancava l’any natural esportiu al desembre, s’ha acordat que es continuï disputant, però encara sense cap data fixada.

Canvis en la Divisió d’Honor Plata

On sí que hi haurà modificacions és en la segona categoria, la Divisió d’Honor Plata, on juga el Barça B. El filial blaugrana passarà a competir en un campionat de dos grups formats per 10 equips cadascun, en comptes d’una Lliga regular com fins ara. El campionat de plata arrencarà el 26/27 de setembre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut