La dada del dia | 14: Els títols que va guanyar Guardiola com a tècnic culer

La dada del dia | 14: Els títols que va guanyar Guardiola com a tècnic culer

El de Santpedor és l’entrenador que més títols ha guanyat en la història del Club i l’únic que ha aconseguit dues Champions des de la banqueta

Després d’aconseguir l’ascens amb el filial blaugrana a la Segona Divisió B en la seva primera temporada com a entrenador, Pep Guardiola va fer el salt a la banqueta del primer equip. Al llarg de les seves quatre temporades dirigint el Club va guanyar 14 títols: tres Lligues, dues Champions, dues Copes del Rei, tres Supercopes d’Espanya, dues Supercopes d’Europa i dos Mundials de Clubs. Unes xifres que mai cap altre entrenador ha assolit en la història del Barça. Johan Cruyff, que va ser entrenador del de Santpedor, en va aconseguir 11, mentre que Luis Enrique, que va dirigir el Club des del 2014 fins al 2017, en va guanyar nou.

Jugadors i 'staff' tècnic van fer el passadís a Guardiola en el seu últim partit al Camp Nou
Jugadors i 'staff' tècnic van fer el passadís a Guardiola en el seu últim partit al Camp Nou

Un primer any immillorable

El 2009 ha quedat escrit, per sempre, en lletres d’or als llibres d’història del futbol. En la primera temporada de Guardiola com a entrenador del Barça, l’equip va guanyar el primer triplet del Club: Copa, Lliga i Champions. Tot i el complicat inici amb la derrota en la primera jornada contra el Numància (1-0) i l’empat contra el Racing de Santander en la segona (1-1), el tècnic blaugrana va carburar la plantilla i li va donar un empenta que el va catapultar fins a situar-lo com el millor equip del món. A finals d’any, ja la temporada 2009/10, el Barça va alçar la Supercopa d’Espanya, la Supercopa d’Europa i el Mundial de Clubs per arrodonir un any perfecte i guanyar els sis títols possibles. Una fita que mai cap altre equip en la història ha aconseguit.

La perfecció feta equip de futbol

El Barça de Guardiola va portar a la pràctica un futbol vistós, d’atac i basat en el joc de posició. La millor generació de futbolistes formats a la Masia va coincidir al terreny de joc: Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Messi... A més, el tècnic de Santpedor va donar la confiança a 22 joves del planter: Busquets, Pedro i Sergi Roberto, entre d’altres. Gràcies a tots, partits memorables com el 2-6 al Santiago Bernabéu, l’empat 1-1 contra el Chelsea amb el gol d’Iniesta ‘in extremis’, el 5-0 contra el Reial Madrid o la final de Champions 2011 per 3-1 contra el Manchester United quedaran per sempre en el record dels barcelonistes.

Una empremta inesborrable

El llegat del Barça de Guardiola és etern. Al llarg de les seves quatre temporades a la banqueta blaugrana, va dirigir l’equip en 247 partits i va ser el tercer entrenador que més vegades ho ha fet. De fet, es va acomiadar dels terrenys de joc com a entrenador del Barça el 25 de maig del 2012 amb el seu darrer títol: la Copa del Rei, en què va superar l’Athletic Club a la final per 0-3. Els èxits assolits sobre el terreny de joc també van tenir el seu pertinent reconeixement: va ser escollit Millor Entrenador de la FIFA (2011), Millor Entrenador de la UEFA (2009 i 2011) i Millor Entrenador de la Lliga (2009, 2010, 2011 i 2012). El Barça de Pep, una oda al bon futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut