De Jong: un aniversari amb adaptació total

De Jong: un aniversari amb adaptació total

Aquest dimarts, el migcampista holandès compleix 23 anys i aprofitem per repassar com ha estat el seu primer any com a blaugrana

El 12 de maig del 1997 va néixer Frenkie de Jong a Arkel, Holanda. Ara, 23 anys després, el migcampista holandès celebra l'aniversari a Barcelona, després de gairebé un any jugant de blaugrana, i amb una adaptació total al seu nou club. Cal recordar que De Jong va signar com a barcelonista el gener del 2019, però va acabar la gran temporada a l'Ajax i a l'estiu va aterrar definitivament a Can Barça.

Des de llavors, el '21' culer ha disputat un total de 37 partits: 26 a la Lliga, 7 a la Champions, 3 a la Copa i 1 a la Supercopa d'Espanya. De fet, juntament amb Griezmann, és el futbolista de la plantilla que ha jugat més partits. A més, és el quart amb més minuts disputats (2.919), només superat per Ter Stegen, Griezmann i Piqué. Pel que fa a titularitats, n'ha sumat 33, a només una de Ter Stegen i Griezmann, els dos que en tenen més.

Quant a l'apartat golejador, ha marcat dos gols a la Lliga: un contra el València al Camp Nou a la jornada 4, i un davant el Betis al Benito Villamarín, a la jornada 23. Tots dos duels van acabar amb victòria barcelonista.

Durant aquesta primera temporada, De Jong ha estat un fix en les alineacions tant d'Ernesto Valverde com de Quique Setién, jugant en diverses posicions del mig del camp i mostrant una gran personalitat sobre la gespa. La seva gran fiabilitat en la passada, combinada amb una magnífica visió del joc i control de la pilota, li han permès ser un dels referents culers al mig del camp des de la seva arribada, demostrant perquè és un dels millors migcampistes d'Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut