La dada del dia | 40: Els gols que van permetre a Suárez guanyar la Bota d’Or

La dada del dia | 40: Els gols que van permetre a Suárez guanyar la Bota d’Or

Repassem totes les dianes que va anotar el crac uruguaià a la Lliga 2015/16, les quals van permetre al Barça guanyar el títol de Lliga i a ell el Pitxitxi i la Bota d'Or

El passat 14 de maig es complien quatre anys des que Luis Suárez va certificar la seva segona Bota d'Or europea, la primera com a blaugrana. El davanter uruguaià, amb un magnífic hat-trick contra el Granada, no només va aconseguir guanyar la Bota d'Or 2015/16, sinó que també va donar la Lliga als culers en la darrera jornada, la segona de Luis Enrique en una temporada que acabaria amb doblet de Lliga i Copa.

Amb els tres gols a Los Cármenes, Suárez va arribar als 40 gols, convertint-se en Pitxitxi de la Lliga i Bota d'Or per davant de Gonzalo Higuaín, que va marcar-ne 36 amb en Nàpols i Cristiano Ronaldo (35 amb el Reial Madrid). 40 gols en només 35 partits, una mitjana de més d'una diana per matx. Uns registres brutals on a més, cal afegir que va marcar 8 a la Lliga de Campions, 5 a la Copa del Rei, 5 al Mundial de Clubs i un a la Supercopa d'Europa. En total, 59 gols en 53 partits. Brutal. 

Ja a la temporada següent, Suárez rebria la seva segona Bota d'Or -cal recordar que ja va guanyar una just abans de fitxar pel Barça, al curs 2013-14 amb el Liverpool- a l'Antiga Fàbrica de l'Estrella Damm, on també Leo Messi, el seu company i amic, ha rebut les darreres Botes d'Or que ha guanyat. En el següent vídeo, pots reviure com va ser aquell acte d'entrega de l'uruguaià acompanyat de la seva família en un moment molt especial!

El '9' blaugrana va marcar gols de tots els colors davant pràcticament tots els equips, i a continuació, Suárez repassa els que van ser els millors moments de la temporada. No t'ho perdis! Quin és el teu preferit?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut