Onze anys del 2-6 al Santiago Bernabéu

Onze anys del 2-6 al Santiago Bernabéu

El 2 de maig del 2009 el Barça va començar a somiar amb el triplet després d’aconseguir un 2-6 històric al camp del Reial Madrid

L’avantsala d’una fita per al record. Barça i Madrid se citaven al Santiago Bernabéu tal dia com avui ara fa 11 anys, concretament un 2 de maig de la temporada 2008-09. Una jornada que ja ha passat a la història del barcelonisme. Els blaugranes, dirigits aleshores per Pep Guardiola, arribaven líders al Clàssic amb 4 punts més que els blancs, amb cinc jornades encara per disputar-se i amb l’oportunitat de sentenciar, almenys virtualment, el títol de Lliga. Amb l’accés a la final de la Copa del Rei ja a la butxaca, i la final de la Lliga de Campions a només 90 minuts de distància, el Clàssic emergia com el pas previ a la consecució del desitjat triplet. Aquella tarda de dissabte, dos gols de Thierry Henry, dos de Leo Messi, un de Carles Puyol i un de Gerard Piqué, van posar les bases d’un dels cicles més reeixits de la història del Barça.

El 2-6 al Bernabéu ha quedat en el record com una de les millors actuacions d’un equip que va meravellar el món amb un concepte futbolístic únic. Tanmateix, aquell 2 de maig no va començar precisament bé. El Madrid es va avançar en el marcador amb un gol de Gonzalo Higuaín, però una rematada precisa d’Henry i un cop de cap inapel·lable de Puyol -les dues accions en un interval de cinc minuts- van capgirar l’electrònic i van posar l’equip en la direcció correcta per acabar emportant-se els tres punts. Des d’aleshores, el Barça ha guanyat set dels últims 11 partits de Lliga al Santiago Bernabéu.

Carles Puyol celebrant el seu gol en l'històric 2-6 contra el Reial Madrid

El 2-6 també serà recordat pel primer gol oficial de Piqué amb la samarreta del Barça. Va ser la diana que va tancar el marcador i la que va posar la cirereta del pastís a l’exhibició de futbol de l’equip de Pep Guardiola. El triomf blaugrana al camp del Madrid tampoc no s’entén sense la sacsejada tàctica de Guardiola i de Messi. El tècnic i l’astre argentí van pactar un canvi de posició inesperat que portava al 10 de jugar a la dreta a fer-ho al centre de l’atac, en una posició de fals 9 que no només va anestesiar el conjunt de Juande Ramos aquell dissabte de maig, sinó que ha esdevingut fonamental per aconseguir tots els títols que s’han aixecat fins a l’actualitat.

El punt d’inflexió del primer triplet

La virtuosa victòria del Barça va empènyer milers de culers a sortir al carrer per celebrar-ho. Quatre dies més tard, els blaugranes van segellar a Stamford Bridge el seu bitllet per la final de la Lliga de Campions, gràcies al recordat gol in extremis d’Andrés Iniesta en el temps afegit. El Barça va guanyar la Copa del Rei davant l’Athletic Club el 13 de maig, va aixecar la dinovena Lliga de la seva història el 16 i es va adjudicar la Champions contra el Manchester United onze dies després a l’Estadi Olímpic de Roma. D’aquesta manera, es va cuinar el primer triplet de la història blaugrana.   

El Clàssic del 2 a 6 al Bernabéu, el súmum de la felicitat blaugrana segons Bernat Soler.

Avui es compleixen onze anys del 2-6 al Santiago Bernabéu. Molt més que un partit i que una victòria en un Clàssic. El món va veure aquell dissabte com un Barça alegre i desacomplexat apareixia en primer pla per dominar el futbol de tot el planeta, i així ha estat. Més d’una dècada després, l’equip continua fidel a un estil únic amb Leo Messi com a estendard en la seva màxima expressió. El barcelonisme està d’enhorabona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut