21 d’abril del 1935: El primer 5-0 del Barça al Madrid

21 d’abril del 1935: El primer 5-0 del Barça al Madrid

A l'estadi de Les Corts, Martí Vantolrà, amb un pòquer, i Josep Escolà van ser els autors dels gols barcelonistes que van construir aquest mític resultat

El 21 d’abril del 1935 el davanter barcelonista Martí Vantolrà li va marcar quatre gols al mític porter Ricardo Zamora al partit de Lliga FC Barcelona - Reial Madrid, aleshores només Madrid, ja que estàvem en època republicana. Aquella jornada a l’estadi de Les Corts Josep Escolà va arrodonir la maneta (5-0) a l’equip blanc i l’entrenador blaugrana Ferenc Plattkó va fer jugar Nogués, Zabalo, Arana, Pedrol, Berkessy, Franco, Vantolrà, Raich, Escolà, Morera i Cabanes. Era la penúltima jornada del campionat i després d'aquesta ensopegada el Madrid va deixar el títol en safata al Betis, propiciant l’únic alirón de Lliga del club andalús en la seva història.
 
L’anècdota del dia la va protagonitzar Plattkó, que després del partit va confessar a la premsa que havia demanat als seus jugadors la victòria per possibilitar la renovació el seu contracte amb el Barça per la següent temporada. Al capdavall, l’equip barcelonista va acabar sisè a la Lliga i el tècnic hongarès va ser substituït per Patrick O’Connell.
 
Anys després, el davanter paraguaià Eulogio Martínez va igualar la fita de Vantolrà de fer-li quatre gols al Reial Madrid, amb un pòquer a un partit de Copa entre blaugranes i blancs disputat a Les Corts el 19 de maig de 1957 que va acabar amb victòria local per 6-1.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut