“Recordo sobretot la sortida al camp, va ser molt impactant”

“Recordo sobretot la sortida al camp, va ser molt impactant”

Es compleixen 50 anys de la inauguració de l’estadi Narcís Sala i els exjugadors blaugrana Martí Filosia i Ramon Maria Calderé rememoren les seves etapes al Barça i al Sant Andreu

19 de maig del 1970. Una data que passarà a la història del futbol català. Es disputa el primer partit a l’estadi Narcís Sala, el camp de la Unió Esportiva Sant Andreu. El conjunt local es va enfrontar al FC Barcelona en un partit que acabaria amb victòria culer per 0 a 1.

Un dels protagonistes d’aquell partit d’avui fa 50 anys va ser l’exjugador blaugrana Narcís Martí Filosia, que afirma que “és un orgull haver format part d’aquell equip que va jugar el primer partit al Narcís Sala. En recordo sobretot la sortida al camp, va ser molt impactant”. Martí Filosia va militar al Barça durant 8 temporades (1966-1972) i després va jugar a l’equip de Sant Andreu del Palomar. Ara és membre de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i ell mateix explica que aquell partit va ser la primera presa de contacte amb el que seria el seu futur club: “Per mi jugar contra el Sant Andreu va ser una cosa nova, va ser el primer cop que m’hi enfrontava i més tard hi acabaria jugant”.

Un altre membre de l’Agrupació que ha defensat les samarretes dels dos equips és Ramon Maria Calderé, que va vestir de blaugrana des del 1984 fins al 1988 i va jugar al Sant Andreu des del 1990 fins al 1993, amb una etapa intermèdia al Betis. Calderé explica que té molt bon record de l’etapa al Narcís Sala: “Quan vaig arribar, m’estava recuperant d’una lesió al taló d’Aquil·les. Tenia l’alta mèdica però físicament no estava al 100%. La confiança que em van donar l’entrenador, Jaume Creixell, i Joan Gaspart, que em va recomanar fitxar per aquell equip, em va arribar al cor”. Sobre l’estat actual de l’equip, Calderé defensa que “el Sant Andreu mereix pujar a Segona Divisió per justícia esportiva, és un club històric”.

El diumenge 15 de març estava prevista la celebració d’un partit entre els veterans de la UE Sant Andreu i l’equip de l’Agrupació en commemoració del 50è aniversari de l’estadi. Tot i que, finalment, no es va poder celebrar, s’espera que es pugui dur a terme més endavant. Calderé afirma que li agradaria veure els seus dos antics equips disputant un partit d’homenatge: “Em sembla un encert total, si finalment es fa. Hi seré present, al peu del canó, animant els dos equips”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut