L’MLS nord-americana arrenca amb vuit exblaugranes

L’MLS nord-americana arrenca amb vuit exblaugranes

La lliga de futbol dels Estats Units celebra els seus 25 anys d'història amb sis jugadors i dos entrenadors amb passat al Barça

Noces de plata amb protagonisme blaugrana. La 25a edició de la Major League Soccer (MLS) ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana amb la celebració de la primera jornada del principal campionat nord-americà de futbol. La presència d’exjugadors blaugrana a l’MLS s’ha convertit en una pràctica habitual durant les darreres temporades, i aquest 25è aniversari no ha estat una excepció. La relació entre el Barça i els Estats Units continua creixent cada temporada, i una prova d’això són les gires estivals que estiu rere estiu porten l’equip a disputar els seus primers partits del curs a terres nord-americanes –com els d’Ann Arbor i Miami aquesta pretemporada passada, tots dos contra el Nàpols-.

Colònia blaugrana a l’MLS

Una de les edicions més especials de la història de la Lliga nord-americana de futbol ha arrencat aquest cap de setmana amb un total de sis jugadors amb passat blaugrana i dos entrenadors que també van vestir la samarreta del Barça en la seva època de futbolistes. Bojan Krkić i Ballou Tabla, davanter i migcampista dels Montreal Impact; Jonathan dos Santos, migcampista dels Los Angeles Galaxy; Andreu Fontàs i Ilie Sánchez, defensa i migcampista de l’Sporting Kansas City; i Oriol Rosell, migcentre de l’Orlando City Soccer Club, són els futbolistes en actiu que participaran aquesta temporada a l’MLS.

Oriol Rosell, amb l'Orlando City
Oriol Rosell, amb l'Sporting Kansas City.

Al terreny de joc i també a la banqueta

La representació blaugrana no només estarà a dins del camp, sinó que també serà molt viva a la banqueta. L’exjugador holandès del Barça Frank de Boer és el tècnic de l’Atlanta United des del setembre de 2018, després que el també entrenador exblaugrana Gerardo Martino deixés la disciplina de l’equip de l’estat de Geòrgia per convertir-se en el seleccionador de Mèxic.

A gairebé 2.000 quilòmetres d’Atlanta, a la ciutat canadenca de Mont-real, el francès Thierry Henry ha començat la seva trajectòria com a tècnic dels Montreal Impact. D’aquesta manera, l’exdavanter del Barça entrenarà el que va ser el seu company d’equip al Barça, Bojan Krkić, a més de Ballou Tabla, que va formar part del filial culer durant les temporades 2017/18 i 2018/19.

Precedents blaugranes a l’MLS

Altres jugadors amb passat blaugrana com David Villa, Rafa Márquez, Zlatan Ibrahimović, Víctor Rodríguez, Víctor Vázquez o Giovani dos Santos també formen part de la història blaugrana a la Lliga nord-americana de futbol. Tots ells van creuar l’Atlàntic després de vestir la samarreta blaugrana i tots ells van portar als EUA l’estil i la manera de fer del Barça.

16 Barça Academy a Nord-amèrica

Cal recordar, a més, que el FC Barcelona té un total de 16 Barça Academy a territori nord-americà. Un total d'11 són als Estats Units (Austin, Charlotte, Chicago, Columbus, Nashville, Orlando, San Diego, Virginia, PRO Miami, PRO New York i Residency Arizona) i cinc més al Canadà (Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto i Vancouver).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut