L’Infantil A, Campió de la Minicopa Endesa (65-67)

Els blaugranes superen el Reial Madrid i aconsegueixen la sisena Minicopa de la seva història

L’equip Infantil A del Barça de bàsquet s’ha proclamat campió de la Minicopa Endesa que s’ha jugat al llarg d’aquesta setmana a Màlaga. Els nois entrenats per Mario del Campo han fet un gran torneig i a la final han guanyat per 65 a 67.

Triomf de mèrit

El pavelló Martín Carpena de Màlaga acollia la final de la Minicopa davant el Reial Madrid, una final que no es veia des de l’any 2013. En el primer quart la igualtat va ser la tònica i l’empat a 18 reflectia el que es veia al parquet de la capital malaguenya.

En el segon quart, l’Infantil A blaugrana es mostrava ferm a la pista i en el minut 18 guanyava per 21 a 28, fruit del treball defensiu dels nois de Mario del Campo, però el Reial Madrid pressionava i al descans, 26 a 28 a favor del Barça.

El tercer quart començava amb domini blaugrana (34-39) en els primers 4 minuts de joc. Cap dels dos equips es distanciava de manera significativa i s’entrava al darrer quart amb un 53 a 47 per als blaugranes.

L’Infantil A blaugrana dominava el marcador durant els primers minuts del quart, però el Reial Madrid empatava a 60 a manca de 3 minuts. A 15 segons del final, el Barça s’avançava per dos punts (65-67) i el darrer atac blanc no veia cistella i el Barça es proclamava campió.

Sisena Minicopa

Amb el triomf d’avui, el Barça de bàsquet suma sis Minicopes. El darrer triomf blaugrana data de l’any 2012 i amb aquest títol trenca l’hegemonia madridista, que havia guanyat les set darreres edicions.

A més a més, el jugador blaugrana Ousmane Alpha ha estat escollit MVP de la Minicopa Endesa i ell i un altre blaugrana, Dayan Nessah, formen part del cinc ideal de la competició.

El camí a la final

Els infantils blaugrana estaven enquadrats en el Grup B de la competició i eren un dels vuit equips classificats per a la fase final de la Minicopa Endesa 2020.

En aquest grup van resoldre els seus tres partits amb victòries. A la primera jornada van superar el Cajasiete Canarias per 76 a 48. A la segona jornada tocava derbi i els barcelonistes van superar per 84 a 50 el Joventut de Badalona. A la tercera jornada es jugaven el primer lloc del grup davant el València Basket i l’Infantil A va respondre amb un excel·lent partit i es va adjudicar el primer lloc del grup B guanyant per 76 a 46.

A la semifinal, un rival molt complicat com era el Coosur Reial Betis els esperava. En un partit vibrant, emocionant i ple d’alternances en el marcador, finalment el Barça es va emportar la victòria per 72 a 71 i el pas a la final.