Herbalife Gran Canària-Barça: Setmana rodona (65-81)

Novena victòria seguida dels blaugrana per arribar a la Copa del Rei en forma

Tres de tres. El Barça ha completat una setmana rodona amb un ple de victòries. Va començar dimecres contra el València, després Milà i avui ha tancat el cercle amb un triomf treballat a Gran Canària, segellat en els darrers dos períodes.

Ha estat un primer quart força igualat i amb baixa puntuació. Els blaugrana s’han topat amb una defensa intensa i amb dificultats a l’hora de finalitzar les jugades amb tir. Tomic ha trencat el 10-4 amb dues cistelles seguides i un triple d’Oriola ha servit per capgirar el marcador. Els de Pesic han estat molt bé en el rebot defensiu i l’entrada de Davies i Delaney ha activat l’equip ofensivament. Una jugada entre els dos ha acabat amb un dos més un de Davies i una bona jugada del base nord-americà ha situat el 15-20 amb què s’ha arribat al final del primer període.

El Barça ha començat el segon quart una mica imprecís, però el Gran Canària ha enviat els jugadors blaugrana a la línia de tirs lliures i l’encert ha estat màxim. De punt en punt els de Pesic s’han escapat de nou (31-40). Els últims segons han estat marcats per les pèrdues d’ambdós equips i les precipitacions en atac. Tot i així, el Barça ha sabut mantenir l’avantatge i ha marxat al descans amb un 36-42 després d’una esmaixada de Pustovyi.

El Barça posa la directa

Els de Pesic han posat una marxa més al tercer quart per desenganxar-se d’un Gran Canària incòmode que es mantenia viu dins el partit. Tomic s’ha fet fort sota el cèrcol amb dues cistelles de mèrit i un triple d’Oriola ha col·locat els blaugrana 13 punts amunt quan quedaven menys de quatre minuts per al final del període. Els locals han pogut retallar des de la línia de 6,75, però dues genialitats de Delaney i Higgins han estabilitzat l’avantatge per afrontar els darrers deu minuts (51-64).

La bona dinàmica ha continuat. Els locals han vist aturats els seus atacs amb pèrdues i errades en el tir i el Barça ha millorat ofensivament amb una bona gestió de les possessions i l’encert d’un Tomic amb el canell calent. Els blaugrana han controlat bé els minuts finals, sense donar opció als locals d’entrar al partit fins al 65-81 final.

Novè triomf consecutiu per celebrar els dos anys del retorn de Pesic a la banqueta del Palau i seguir líders. L’equip se centra ara en la Copa del Rei, que comença dijous amb el duel de quarts contra el València (19 h).