València Basket-Barça: Triomf 'in extremis' a la Fonteta (76-77)

Una cistella final de Mirotic decideix un duel dominat pels locals però amb gran reacció blaugrana

Triomf aconseguit en els darrers compassos del matx amb un gran Mirotic. El Barça s'ha imposat al València Basket (76-77) en un partit d'Eurolliga en què els locals han dominat el marcador gairebé tot el matx. Els homes de Svetislav Pesic, però, han sabut completar un gran darrer període defensivament i amb un bon percentatge d'encert. Una cistella plena de talent de Mirotic a tres segons del final ha donat el triomf als barcelonistes. El mateix jugador blaugrana ha estat el més destacat amb 26 punts firmant accions de molta qualitat.

València comença dominant

El duel ha començat amb el control del conjunt local. I és que els culers s'han vist superats per Dubljevic en els primers compassos i s'han mostrat poc encertats ofensivament. Una cistella en cinc minuts (8-2), marcava uns primers minuts amb poc encert per part dels dos equips. Amb el pas dels minuts el duel s'ha anat obrint i Mirotic ha estat el líder del conjunt barcelonista davant l'encert del València. Un triple de Claver deixava el 21-18 al final dels primers 10 minuts.

Encert local

El Barça ha vist com València Basket superava la diferència dels 10 punts (29-18). A partir d'aquí, el joc culer ha millorat i el Barça ha aconseguit un parcial de 0-10 (36-35). Al final els locals han obtingut una petita diferència abans del descans (43-37).

El tercer període s'ha iniciat igual que el segon, amb un conjunt local molt encertat des del triple, especial San Emeterio. D'aquesta manera la diferència s'ha tornat a situar voltant als 15 punts i els barcelonistes no han pogut reduir-la.

Reacció blaugrana

En el darrer període els homes de Pesic han reaccionat i a través d'una gran defensa, i de la mà d'un Heurtel que ha firmat molt bons minuts, han aconseguit anar reduint la diferència. Un parcial de 0-11, liderat novament per Mirotic, ha deixat el duel amb el 70-67. En el darrer minut de joc el partit ha entrat amb el 77-72 favorable a València Basket. Un triple d'Abrines i una cistella espectacular de Mirotic en un u contra a han donat al Barça un triomf de mèrit a l'Eurolliga en una pista sempre complicada.