Un any des de l’anunci del fitxatge de De Jong

Un any des de l’anunci del fitxatge de De Jong

En la seva primera temporada al Barça, el futbolista holandès s’ha convertit en una peça clau de l’equip

El 23 de gener del 2019, el FC Barcelona va fer oficial el fitxatge de Frenkie de Jong, que passaria a formar part del primer equip a partir del mes de juliol. El president Josep Maria Bartomeu i el CEO Òscar Grau van ser els encarregats de tancar l’operació a Àmsterdam. Així doncs, el cost va ser de 75 milions d’euros i l’holandès va signar un contracte amb el Club de cinc temporades, fins al curs 2023/24, convertint-se en el 20è holandès de la història del Club.

Mentrestant, De Jong va continuar realitzant una temporada immaculada a l’Ajax d’Àmsterdam, en què va alçar el títol de Lliga i la Copa dels Països Baixos, a banda d’arribar fins a les semifinals de la Champions League, deixant pel camí al Reial Madrid als vuitens i a la Juventus de Torí als quarts. Aquesta brillant temporada va tenir rèdit: va ser proclamat el premi al Millor Jugador de la Temporada de l’Eredivisie, el Millor Futbolista Jove Holandès i Millor Migcampista de la UEFA.

L’espera es va fer llarga, fins el 5 de juliol, quan De Jong va ser presentat oficialment davant 19.850 aficionats que es van desplaçar al Camp Nou. Va ser la primera vegada que Frenkie vestia la samarreta blaugrana i que trepitjava la gespa del Camp Nou.

Des del seu debut amb el Barça el 16 d’agost contra l’Athletic Club a San Mamés, el 21 culer ha disputat 27 partits, en què ha anotat un gol (contra el València) i ha repartit tres assistències. L’holandès s’ha fet amb un lloc a la medul·lar del conjunt blaugrana i ha disputat tots els partits que ha disputat l’equip, a excepció del matx contra el Granada en què estava sancionat.

Amb només 22 anys, el futur de De Jong es presenta prometedor. La seva visió de joc, polivalència i domini de l’esfèric fan d’ell un dels migcampistes amb més futur del panorama futbolístic actual. De fet, dels migcampistes de les cinc grans lligues que han superat les 1.000 passades, De Jong és qui té la millor mitjana d'encert, empatat amb Toni Kroos: 93%.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut