Tornen al camí de la victòria

El Barça Rugby supera el Bathco per 24-18 i torna a guanyar tres mesos més tard

El final del 2019 no va ser el millor per al Barça Rugby. Després de superar al Cisneros (21-24) el passat 20 d’octubre, el conjunt blaugrana encadenava vuit jornades sense conèixer la victòria (set de lliga i una de Copa).

La ratxa es va trencar aquest cap de setmana, a casa, davant el Bathco Rugby Club. Els catalans van haver de suar de valent fins a l’últim segon del duel par acabar assegurant els quatre punts, gràcies al 24-18 que reflectia el marcador definitiu.

Reacció al segon temps

El Barça va ser el primer en sumar punts al marcador amb dos cops de càstig transformats per Bautista Güemes, que situaven el 6-0 al quart d’hora d’enfrontament. Superada la mitja hora de joc però, els de Santander es situaven per davant després d’un cop de càstig, que sumat a la marca no transformada del minut 20, deixava el 6-8 al descans.

Després del pas pels vestidors, el conjunt de Sergi Guerrero va passar a tenir un major control del partit. Gràcies a la fluïdesa en el joc, amb un major ritme sobre l’ovalada, el Barça va començar a trobar més espais entre la línia defensiva del Bathco.

En el minut vuit de la represa, tornava el domini local en el marcador gràcies a un nou cop de càstig transformat pel 10 argentí (9-8). Tot i els tres punts sumats pels de Santander pocs minuts més tard, els blaugrana donarien un cop sobre la taula amb la marca aconseguida per Juan Ferreré (14-11). La transformació, i un cop de càstig anotat instants posteriors (19-11), situava als culers vuit punts per davant a 20 minuts pel final.

El Bathco reaccionaria i tornaria a situar-se a un punt (19-18) després d’una marca transformada. Pablo Ortiz, però, va donar aire al conjunt sota les ordres de Guerrero amb la segona marca local del duel (24-18).

Tot i que els visitants la van tenir per acabar guanyant en l’última acció del partit, la defensa blaugrana va tornar a demostrar la seva resistència per acabar sumant quatre punts vitals per a la classificació.

Mirant al play-off

La victòria deixa al Barça en setena posició amb 30 punts, empatat amb l’Aldro Energía Independiente de Santander. El tècnic Sergi Guerrero va assegurar després del partit que “la victòria d’avui ens permet tancar un final del 2019 dur per a nosaltres i encarar les pròximes jornades amb confiança”.

El pròxim repte dels blaugrana serà d’aquí a una setmana, també al camp de La Teixonera, quan rebin al VRAC Quesos Entrepinares en el partit corresponent a la catorzena jornada de lliga.