Fenerbahçe - Barça: Reprenen el vol europeu (74-80)

Fenerbahçe - Barça: Reprenen el vol europeu (74-80)

La victòria blaugrana torna a ser una realitat en l’Eurolliga després d’un matx lluitat a Istanbul

Recuperen el somriure del triomf. El Barça s’ha imposat al Fenerbahçe (74-80) en un partit de color blaugrana. Després d’un inici fulgurant, amb els de Pesic exhibint un joc col·lectiu de quirats, els locals han posat la igualada. Ara bé, amb un Claver, màxim anotador del matx (17), i un Delaney (14) enèrgics, els barcelonistes han sabut dominar l’electrònic en un final ajustat. I després de tres derrotes seguides a Europa ha arribat la festa culer.

Arrencada extraordinària

Quan el Fenerbahçe s’ha despertat el Barça ja havia posat un parcial de 0-11. Els aficionats de l’Ulker Sports Arena han presenciat atònits com els de Pesic deixaven sense anotar els locals en els primers tres minuts. Perquè la xarxa de les cistelles solament es movia gràcies a les mans barcelonistes. Víctor Claver, escudat per un atac elèctric i una defesa compacta, ha estat el principal estimulador d’un electrònic culer: 12-24, min 10.

El descosit local provocat pels de Pesic s’ha allargat. Dos triples, un de Kuric i un altre de Delaney, han originat el segon quart (12-30). Un avantatge, però, que s’ha reduït progressivament fins al 34-35 (min 18). Aquesta evolució en l’electrònic s’ha produït per la baixada del to ofensiu. Cinc punts de Higgins i dos d’Oriola han oxigenat un Barça aclaparat pels de Željko Obradović. Anotacions que han permès arribar a l’aire del descans amb un 39-42.

La segona part s’inicia amb igualtat

L’agressivitat de Davies, amb set unitats, i l’omnipresència de Claver, dos triples i una acció de dos, han sostingut el Barça en l’intercanvi enregistrador que ha prevalgut en el tercer acte. El caràcter exhibit, amb rebots ofensius claus, ha reconnectat el joc col·lectiu dels blaugranes en aquest intens matx. Resolt en el definitiu període que ha començat amb un 58-61.

Amb un pavelló encès, en els últims minuts el Fenerbahçe s’ha apoderat dels dígits per primera vegada des del salt inicial. Un ajustat 62-61 no ha posat la por al cos als de Pesic. Engrandits amb dos taps, un de Mirotic i un altre de Delaney. D’aquesta manera, el Barça, amb un parcial de 0-8, s’ha distanciat fins al 64-71 quan faltaven quatre minuts per a la finalització. A partir d’aquest moment, els culers han refredat el resultat amb un triple del 23 blaugrana (66-76, min 38).

Arriba l’anhelat triomf

En un final cenyit, l’elenc blaugrana ha resistit. I és que la victòria barcelonista no es podia escapar després del complet partit grupal a una pista calenta. Amb la concentració infosa per Pesic des de la banqueta, la festa s’ha fet realitat. Per tant, s’ha assolit el segon triomf d’aquest 2020, el 14è en l’Eurolliga. Una celebració que situa, momentàniament, el Barça en la tercera posició de la taula europea. Aquesta embranzida aconseguida a Istanbul haurà de tenir continuïtat el pròxim diumenge en partit de Lliga Endesa contra el Fuenlabrada.

FITXA DEL PARTIT

Fenerbahçe, 74
Barça, 80

Fenerbahçe: Westermann (-), De Colo (12), Williams (7), Thomas (2) i Datome (7) -cinc incial- Nunnally (11), Mahmutoglu (-), Kalinic (12), Sloukas (14), Vesely (7), Lauvergne (-) i Ali Muhammed (2),
Barça: Hanga (6), Higgins (12), Claver (17), Mirotic (12) i Davies (12) -cinc inicial- Delaney (14), Kuric (5), Tomic (-), Abrines (-) i Oriola (2).

Parcials: 12-24; 27-18 // 17-19; 18-19

Àrbitres: Damir Javor, Joseph Bissang i Ioannis Foufis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut